Praha 6: Účet za spor o Blanku - 133 dní za více než půl miliardy?!

19.04.2014 13:34

Práce na stavbě tunelu Blanka stojí k dnešnímu dni už neuvěřitelných 133 dní. Podle hlavního města každý den, kdy se nestaví, stojí zhruba 4 miliony korun, a tak konečná částka za dobu arbitráže přesahuje půl miliardy korun! Výsledek? Smlouvy mezi hlavním městem a Metrostavem jsou platné, hlavní město má platit a Metrostav musí do pěti měsíců stavbu dokončit.

Praha 6: Účet za spor o Blanku - 133 dní za více než půl miliardy?!
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Většina občanů v Praze 6 se teď ptá na jediné: Kdy bude nejdelší městský tunel v Evropě zprovozněn? Nejnovější odhad hlavního města zní – podzim 2014. To ale neznamená, že se tak skutečně stane a jedno je ale jisté – bez tunelu si dopravu v Praze 6 nedokážeme vůbec představit a žádáme hlavní město, aby byl tunel pro občany otevřen co nejdříve.

Blanka se přitom původně měla otevřít už letos na jaře. Kvůli soudní sporu hlavního města s Metrostavem pak vedení Prahy uvádělo léto, poté září a nejnověji pan primátor tento týden odhaduje podzim – snad polovinu října. 

reklama

autor: Praha6.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …