Praha 8: Ďáblice mají novou bezmotorovou komunikaci

26.07.2018 9:15

In-line bruslaři, koloběžkáři, cyklisté a skateboardisté získali v Ďáblicích více prostoru. Praha 8 dokončila vybudování nové bezmotorové komunikace Ďáblická – Žernosecká, která navázala na současnou síť cyklostezek. Stavbou se zvýšil také komfort chodců novým přechodem přes ulici Žernoseckou.

Praha 8: Ďáblice mají novou bezmotorovou komunikaci
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Vedení městské části Prahy 8 se dlouhodobě věnuje rozvoji bezmotorové dopravy v naší městské části, aby byly výrazně zlepšeny podmínky pro tento ekologický druh dopravy,“ komentuje novou bezmotorovou komunikaci starosta Prahy 8 Roman Petrus.

Tato nová bezmotorová komunikace obepíná sídliště Ďáblice, přímo navazuje na cyklotrasu A 283, která vede od stanice metra C Ládví až k Vozovně Kobylisy. Nabízí alternativu vůči rušnému automobilovému provozu na komunikacích Ďáblická a Žernosecká.

„Při budování nové trasy byly využity především stávající chodníky, které prošly rekonstrukcí a byly doplněny o prvky pro nevidomé. U autobusových zastávek Sídliště Ďáblice a Třebenická vede stezka mimo stávající chodníky do prostoru za zastávkovými přístřešky. V rámci budování nové bezmotorové komunikace byly také upraveny křižovatky, aby se zvýšila bezpečnost uživatelů této komunikace,“ uvádí starosta Petrus. Stavbu financovala městská část s přispěním magistrátu.

„Do rozvoje Ďáblic půjdou i další prostředky. Na nově otevřenou komunikaci naváže další bezmotorová komunikace, a to na Střelničné ulici, která je před vydáním stavebního povolení,“ dodává Petrus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…