Praha 8: První podzemní kontejner bude slavnostně uveden do provozu v Karlíně

16.10.2017 14:35

MČ Praha 8 zavádí v první etapě projektu 23 podzemních kontejnerových stání. Realizace první etapy by měla být dokončena v průběhu roku 2018. Cena kontejnerů se pohybuje kolem 25 milionů korun bez DPH.

Praha 8: První podzemní kontejner bude slavnostně uveden do provozu v Karlíně
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Na tuto akci bude městská část žádat o poskytnutí podpory ze 69. výzvy Ministerstva životního prostředí v rámci „Operačního programu Životní prostředí 2014–2020“, která umožňuje kofinancování až do výše 85 % způsobilých nákladů.

První z celkem pěti desítek kontejnerů se objeví např. v Libni v ulicích Na Rokytce či Pivovarnická, v Karlíně v ulicích Křižíkova a Urxova, či V Nových Bohnicích. „Zavedením podzemních kontejnerových státní nejen výrazně zlepšíme vzhled osmé městské části, ale zařadíme se také mezi moderní evropská města, kde se spuštění kontejnerů pod zem běžně používá již několik let,“ vysvětluje místostarosta Matěj Fichtner.

Systém podzemních kontejnerů je odbavován hydraulickým ovládáním a manipulací. Hydraulická ruka s kleštěmi na svozovém voze zdvihá a vyprazdňuje kontejnery do svozového auta. Výhodou kontejnerů je větší kapacita pro tříděný odpad a tím logicky také nižší četnost svozu oproti běžným kontejnerům. Výhodou je tedy i levnější provoz. „Počítáme s instalací sady tří kontejnerů na tříděný odpad – sklo, papír a plast – případně se čtvrtým na tetrapak a kov,“ doplňuje informace Matěj Fichtner.

Souběžně je připravována druhá etapa

Slavnostní uvedení do provozu prvního dokončeného podzemního stanoviště v ulici Za Poříčskou bránou proběhne 19. října 2017 od 14.00 hodin na Florenci v ul. Za Poříčskou branou za účasti zástupců Magistrátu hl. m. Prahy, MČ Praha 8 a IPODECu. První svoz podzemního kontejneru se uskuteční 1. listopadu 2017.

Souběžně je připravována druhá etapa, v rámci níž by mělo být v MČ Praha 8 zřízeno dalších cca 26 kontejnerových stání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…