Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 991 prvňáčků

02.09.2021 19:53

V Praze 8 se děti vrátily do všech patnácti základních škol zřizovaných městskou částí. Svůj první školní den v lavicích zažilo 991 prvňáčků.

Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 991 prvňáčků
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

První školní den to byl však také pro Mgr. Ivu Červeňanskou, novou ředitelku základní školy Mazurská v Praze 8 – Troji. Právě do této školy na první školní den zavítal i starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS). Starosta popřál nové ředitelce, aby pod jejím vedením škola dobře fungovala a aby do školy rády chodily nejen děti, ale i pedagogický sbor. Především pak popřál všem dětem, aby tento školní rok byl pro ně úspěšný, ničím nenarušovaný, aby se nejen dozvěděly mnoho nových věcí, ale našly i nové kamarády. A také, aby byly zdravé a opatrné ve škole i mimo školu.

Podle statistik oddělení dětské chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka je právě po návratu z prázdnin zvýšené procento úrazů. MUDr. Karel Harvánek ze své zkušenosti říká: „Při hodinách tělocviku je méně úrazů nežli o přestávkách nebo při mimoškolních aktivitách. U prvňáčků je úrazů minimum. Mnohem více zranění mají děti druhého stupně základních škol.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…