Praha 8: Strážníky a policisty potřebujeme především na ulicích

26.10.2021 16:43 | Tisková zpráva

Nejen včera proběhla v oblasti Florence preventivní bezpečnostní akce, kterou iniciovali starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) s místostarostou Jiřím Vítkem (Patrioti) a radním a předsedou komise pro bezpečnost Liborem Paulusem (ODS). Účastnili se jí kriminalisté SKPV Obvodního ředitelství policie Praha III. Akce se starosta Gros a předseda komise Paulus sami účastnili.

Praha 8: Strážníky a policisty potřebujeme především na ulicích
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Přestože se daří z iniciativy vedení městské části a vstřícnému přístupu Policie ČR uskutečnit seriál těchto akcí, náš apel na hlavní město, aby posílilo počty uniformovaných strážníků na ulicích stále trvá. Viditelnou přítomnost strážníků v problémových lokalitách považuji za klíčovou formu prevence a zlepšení bezpečnostní situace. V neposlední řadě také přítomnost uniformovaných strážců zákona přispívá k většímu pocitu bezpečí našich obyvatel,“ vysvětluje starosta Gros.

Policisté od letošního října zdvojnásobili počet svých pravidelných kontrol např. právě v okolí Florence. Včera v odpoledních hodinách policisté z protidrogového oddělení zkontrolovali několik desítek osob. U mnohých z nich se ukázalo, že mají pestrou kriminální minulost, v několika případech byly zadrženy osoby pro podezření z distribuce drog. Potvrdilo se, že právě viditelná přítomnost policistů v ulicích dává naději na snížení nežádoucích jevů v problémových lokalitách, proto se vedení městské části s policií dohodlo, že bezpečnostní akce se budou pravidelně opakovat.

„Jsme rádi, že nám Policie ČR vyšla vstříc a ve zvýšené frekvenci provádí bezpečnostní akce v problémových lokalitách Prahy 8, především u velkých dopravních uzlů metra jako Florenc, Ládví, Kobylisy a Palmovka,“ doplnil Gros.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

13:37 Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

Až do 16. června je možné si na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti prohlédnout putovní výstavu P…