Praha 8 bruslí již na dvou veřejných kluzištích, třetí slavnostně otevře v neděli

08.12.2017 12:58

Dvě nová veřejná kluziště, v areálu ZŠ Glowackého a na koupališti Ládví, jsou v provozu od minulého víkendu v Praze 8. Třetí se slavnostně otevře v neděli 10. prosince ve 14.00 hodin v kasárnách Karlín. Kluziště pokřtí herec David Suchařípa.

Praha 8 bruslí již na dvou veřejných kluzištích, třetí slavnostně otevře v neděli
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Stálo mě to téměř rok a půl práce, aby Praha 8 měla svá mobilní kluziště. Chci poděkovat všem, kteří se na tom se mnou podíleli, bez vás bych to nedokázal,“ řekl místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil, který je iniciátorem veřejného bruslení na Osmiččce. „Otevřením kluzišť chceme zpříjemnit obyvatelům naší městské části letošní zimu. Je to možnost vysportovat alespoň trochu vánočního cukroví,“ dodává s úsměvem místostarosta Nepil.

Patrony veřejného bruslení nejen v osmé městské části jsou hráči hvězdného týmu HC Olymp. První dvě kluziště se otevřela již minulý týden, v sobotu a neděli 2. a 3. prosince. V Bohnicích jej pokřtil herec Martin Dejdar, v Kobylisích hokejista Dominik Hašek společně s místostarostou Prahy 8 Radomírem Nepilem a radní Janou Solomonou.

„Poslední kluziště otevřeme v neděli 10. prosince ve 14 hodin v kasárnách Karlín spolu s jeho kmotrem, hercem Davidem Suchařípou. Bruslaři si ledu užijí do konce února, kdy se o prodloužení rozhodne dle aktuálního počasí. Led by měl, díky moderní technologii chlazení, zvládnout i teploty do patnácti stupňů,“ informuje zájemce o bruslení Nepil.

Ceny vstupného pro veřejnost jsou lidové

Ledové plochy se liší svými rozměry. V Karlíně a na Ládví bude kluziště o rozměrech 15x30 metrů, největší bude v Bohnicích o velikosti 20x40 metrů. Všechna tři kluziště mají shodnou otevírací dobu. Přes týden budou dopoledne plochy sloužit žákům základních škol a dětem z mateřských škol, pro veřejnost budou otevřeny od 13 do 21 hodin, o víkendech již od 9 hodin.

Ceny vstupného pro veřejnost jsou lidové, děti nad 150 cm zaplatí 30 korun za 150 minut, dospělí za stejnou dobu jen o 10 korun více. K dispozici bude i půjčovna bruslí a přileb, opory pro děti ve tvaru tučňáka nebo pandy. Chybět nebude zázemí s rozmanitým občerstvením. Večery po 21. hodině jsou určeny pro hokejové tréninky nebo zápasy.

Víkendová odpoledne budou na kluzištích patřit dětem, pro něž si radnice připravila pestrý doprovodný program. „Každý víkend uspořádáme dětskou diskotéku nebo diskohrátky. Děti se mohou těšit na písničky a soutěže přímo na ledové ploše i mimo ni,“ uvedl k plánovanému programu Radomír Nepil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…