Praha 8 chystá otevření nového Domu sociálních služeb

11.11.2016 14:46

V pondělí 21. listopadu 2016 proběhne za účasti starosty MČ Praha 8 Romana Petruse (ČSSD) od 17.00 hodin slavnostní otevření nového Domu sociálních služeb (DSS), který se nachází v ulici S. K. Neumanna 2475, Praha 8 – Libeň. Výstavbu DSS financovala městská část Praha 8. Jeho provozovatelem je Obvodní ústav sociálně-zdravotnických služeb (OÚSS), který je příspěvkovou organizací zřízenou naší městskou částí.

Praha 8 chystá otevření nového Domu sociálních služeb
Foto: Archiv Praha 8
Popisek: Nový Dům sociálních služeb na Praze 8.

V prvním patře objektu se nachází prostory pro krátkodobé pobytové odlehčovací služby s potřebou celodenní péče. Od 1. listopadu 2016 byl postupně zahájen provoz této služby a jsou přijímáni její klienti. Ti mají k dispozici 21 lůžek, které jsou umístěny v 9 dvoulůžkových pokojích a 3 jednolůžkových pokojích. Všechny jsou vybaveny samostatným sociálním zařízením (sprcha a toaleta). 

Nový Dům sociálních služeb na Praze 8

„Naše městská část se dlouhodobě snaží poskytovat svým seniorům špičkovou péči, protože si to určitě zaslouží. Nově vybudované zařízení jim umožní po dobu jejich pobytu žít v moderním prostředí s kvalitní péčí, které navíc není daleko od jejich domova a rodiny,“ uvedl starosta Praha 8 Roman Petrus (ČSSD). 

Součástí nového DSS je i kuchyňský úsek s kapacitou 200 jídel a prádelna. V rámci výstavby tohoto objektu byl revitalizován i sousední veřejně přístupný park. V něm byly vysázeny nové dřeviny a instalovány cvičební stroje pro seniory. 

V 2. patře objektu se nachází 31 lůžek určených jako domov se zvláštním režimem, které budou určeny pro klienty se sníženou soběstačností, jejichž zdravotní stav vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby. Tato část DSS by měla být otevřena v průběhu příštího roku. 

Lidé mající zájem o přijetí do péče Domu sociálních služeb naleznou všechny potřebné poklady a kontakty na internetových stránkách Obvodního ústavu sociálně-zdravotnických služeb www.ouss8.cz.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…