Praha: Buď režisérem svého života – Schola Pragensis 2017

23.11.2017 8:38

Přehlídka středního a vyššího odborného školství Schola Pragensis má letos již 22. ročník. Její motto „Buď režisérem svého života“ je určeno především žákům 9. tříd základních a speciálních škol, kteří se právě teď rozhodují jaký studijní či řemeslný obor vybrat. Samotná přehlídka nabízí i kurzy, rekvalifikace a další možnosti vzdělávání pro dospělé.

Praha: Buď režisérem svého života – Schola Pragensis 2017
Foto: Praha.eu
Popisek: Výherci doprovodných soutěží přehlídky Schola Pragensis 2016 s radní pro oblast školství Irenou Ropkovou

Přehlídka se uskuteční v tradičních prostorách Kongresového centra Praha ve dnech 23. až 25 listopadu 2017. Slavnostní zahájení Schola Pragensis 2017 proběhne dne 23. 11. 2017 od 13:00 hodin v Severním sále ve druhém patře Kongresového centra Praha.

„Rozhodnutí, jakou zvolit střední školu a který obor na ní studovat, patří k těm nejdůležitějším v životě. V rámci projektu Schola Pragensis se proto snažíme mladým lidem v tomto rozhodování pomoci alespoň tím, že jim nabídku všech pražských veřejných středních a vyšších odborných škol přineseme na jedno místo. To, že se jedná již o 22. ročník, považuji za velký úspěch a závazek v této tradici pokračovat i v dalších letech,“ uvedla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy.

První den přehlídky nabídne i zajímavou podívanou. Ohňostroj, který připraví absolventi Masarykovy střední školy chemické, zakončí první den přehlídku pražského školství Schola Pragensis 2017. Ohňostroj bude odpálen symbolicky v 17 hodin 17 minut a měl by trvat přibližně 7 minut. Kromě ohňostroje se mohou návštěvníci letošního ročníku přehlídky po celý čtvrtek seznámit se zajímavými chemickými pokusy, které rovněž Masarykova střední škola chemická představí před vstupem do budovy Kongresového centra.

Blíží se doba rozhodování o tom, jaké povolání si pro budoucnost žáci základních škol zvolí. Přehlídka však nenabízí pouze vzdělávací nabídku pro žáky ze základních škol. Se zajímavými kurzy, rekvalifikacemi nebo obory vzdělání zakončené výučním listem či maturitní zkouškou se mohou seznámit i lidé dávno odrostlí školních lavic. Mnohé nabídky středních škol jsou totiž určeny přímo jim.

Kromě nabídek škol se široká veřejnost může zapojit do dvou soutěží „Poznej řemeslo!“ a „Vyzkoušej si řemeslo!“. V rámci přehlídky se také uskuteční dvoudenní finále celostátní soutěže v oboru instalatér, který organizuje Cech instalatérů. Přehlídka také nabídne různé workshopy pro školy, a to v rámci realizace projektu Krajského akčního plánu vzdělávání hlavního města Prahy.

Na přehlídku a výstavu o pražském školství všechny návštěvníky zve plakát, jehož autorem je Pavel Kuja, student Střední školy designu a umění, knižní kultury a ekonomiky Náhorní. Jeho návrh zvítězil v soutěži o nejlepší plakát na akci Schola Pragensis 2017 v konkurenci dalších 23 výtvorů.

Otevřeno bude ve čtvrtek a v pátek od 9:00 do 18:00, v sobotu bude možné výstavu navštívit od 9:00 do 15:00.

Informace o Schole Pragensis 2017 jsou k dispozici na webových stránkách http://www.scholapragensis.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …