Praha: Dostavba Jedličkova ústavu je o krok blíž realizaci

26.08.2016 20:36

Radní hlavního města Prahy na pátečním jednání schválili úpravu celkových investičních nákladů na dostavbu Jedličkova ústavu a škol, předpokládané náklady stavby činí bezmála 200 mil Kč.

Praha: Dostavba Jedličkova ústavu je o krok blíž realizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Jedličkův ústav již několik let bojuje za výstavbu hudebního pavilonu v rámci areálu této významné instituce. Stavba pavilonu, který by měl vedle hudební výuky a koncertů sloužit i výtvarné a keramické výuce, se však přes sliby minulé politické reprezentace města neustále odkládala.

„Za tu dobu, kdy návrh ležel takzvaně u ledu, se bohužel ukázalo, že původní návrh dostavby již nedostačuje současným požadavkům a bylo nutné ho zásadním způsobem upravit. Z toho důvodu došlo i k navýšení celkových nákladů. Nové zadání bylo zpracováno tak, aby vznikl moderní, plně fungující nejen hudební pavilon uzpůsobený potřebám zdravotně znevýhodněných osob, především dětí. I přes veškerou snahu o minimalizaci nákladů ale došlo k navýšení původně odhadované částky na výstavbu na 190 milionů korun,“ uvedla po jednání rady Irena Ropková, radní pro oblast školství a evropských fondů.

Praha v současnosti řeší palčivé problémy s nedostatkem kapacit ve školství, na jejichž řešení jsou zapotřebí výrazné investice. „Pražský rozpočet vyhrazený na investice v oblasti školství je již nyní plně zatížen. Proto bude nutné na financování dostavby Jedličkova ústavu využít rozpočtových rezerv města, což bude vyžadovat podporu Rady hlavního města Prahy. Zároveň se vzhledem k vysokým nákladům snažím jednat s ministryní Kateřinou Valachovou, aby se na financování podílelo také Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy,“ doplnila Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…