Praha: Fakultní nemocnice Na Bulovce má nové oddělení akutní ortopedické rehabilitace

30.09.2011 13:32

Včera se v prostorách Fakultní nemocnice Na Bulovce za přítomnosti ministra zdravotnictví Leoše Hegera a pražského primátora Bohuslava Svobody otevřelo nové oddělení akutní ortopedické rehabilitace.

Praha: Fakultní nemocnice Na Bulovce má nové oddělení akutní ortopedické rehabilitace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

To bude sloužit pacientům po endoprotéze kolenního, kyčelního popřípadě dalšího velkého kloubu, či po operaci pro úraz nebo pacientům s jinou ortopedickou chorobou.

„Pro mne, jako lékaře, je obzvláštním potěšením, když se v Praze otevírá takto krásné lékařské pracoviště. Navíc takové, které snese srovnání se špičkovými světovými klinikami," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda a dodal: „Toto nové oddělení bude sloužit pro lékaře, kteří bez nadsázky stavějí pacienty znovu na nohy. A protože kvalitní a odborně vedená rehabilitace představuje nedílnou součást ortopedické léčby, jsem pevně přesvědčen, že nové oddělení přispěje k ještě lepším výsledkům týmu pana profesora Dungla."

Všechny výše popsané operace pohybového aparátu mají jedno společné - k dobrému výsledku je potřeba kvalitní a odborně vedená rehabilitaci pod dohledem zkušených lékařů a rehabilitačních pracovníků.

Hospitalizace je hrazena zdravotními pojišťovnami s možností příplatku za nadstandardní ubytovací služby, jakož i za některé procedury, poskytované mimo rámec běžné péče. Výhodou je pobyt v prostředí, které pacienti znají, za stálého dohledu lékařů, kteří je operovali. V případě jakékoliv komplikace zdravotního stavu je zajištěna rychlá a vysoce kvalifikovaná zdravotnická pomoc. Tímto postupem se zkrátí doba léčení a zlepší se tím i komfort pacientů, rychleji se obnoví jejich samostatnost a schopnost zvládat nároky, které přináší běžný denní život.

Zajištěny budou všechny dostupné rehabilitační metody, individuální i skupinové cvičení dle zdravotního stavu pacientů, přístroje k udržování vhodného rozsahu pohybu v operovaných kloubech, vodoléčba včetně bazénu, různé metody fyzikální terapie. Dostupná bude v krátké době i lymfodrenáž, pedikúra, kosmetika.

Pokoje jsou jedno a dvojlůžkové, jednorázová doba pobytu je hrazena pojišťovnami po dobu 3 týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…