Praha: Máj na Petříně ve znamení běhu pro dobrou věc

25.05.2017 10:03

Milovníci běhu z řad profesionálů i amatérů by v neděli 28. května rozhodně měli zavítat na pražský Petřín. Uskuteční se zde Trail Praha, další ze seriálu běhů spadajících pod Kilpi Trail Running Cup 2017. Poběží se na dvou trasách v délce 5 a 10 kilometrů a na nadšené sportovce čeká nejkrásnější běžecká vyhlídka na Prahu. Svou účastí navíc podpoří dobrou věc. Do sportování se zapojí i mnoho známých tváří.

Praha: Máj na Petříně ve znamení běhu pro dobrou věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petřínská rozhledna

Trail Praha je druhým dílem běžeckého seriálu Kilpi Trail Running Cup 2017. Celá série odstartovala 28. dubna v Ostravě, pokračovat bude petřínským během, Kralickým půlmaratónem (10.6.), Krkonošskou padesátkou (5.8.), Lipenským půlmaratónem (19.8.), Ještědským půlmaratónem (17.9.), Beskydským půlmaratónem (7.10.), Česko-německým půlmaratónem a Motolskými jamkami (5.11.).

Nejde zde však pouze o sportovní výkony, mottem série je heslo: „Běhejte pro dobrou věc!". Ve spolupráci s FN Motol vedení KTRC věnuje padesátikorunu z každého startovného potřebným. Výtěžek bude předán vybraným osobám s vleklými zdravotními problémy, kterým pomůže zlepšit kvalitu života.

Svou záštitu nad projektem vyjádřili herci z oblíbeného seriálu televize Prima - Modrý kód. Ti se stali nejen jeho VIP patrony, ale rozhodli se do běhu také aktivně zapojit. Nechte se překvapit, zda v neděli na Petříně odstartuje vrchní sestra Mery Černá, charismatický doktor David Hofbauer nebo sympatická lékařka Lucie Krutinová. Kromě seriálových herců se k aktivní pomoci přidají také finalistky České Miss a další známé tváře. Chybět byste neměli ani Vy!

Nejenže si otestujete své fyzické limity, ale pomůžete i 22leté Nikole, která celý život bojuje s onemocněním ledvin. Ve 12 letech absolvovala první transplantaci a přes dlouhou a náročnou léčbu nyní opět čeká na vhodného dárce. Navíc jí trápí další zdravotní komplikace. I Váš příspěvek jí pomůže trochu ulevit v náročné situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…