Praha: Maraton bude nově bez štafet, registrace se otevírá již ve středu

15.07.2016 9:56

Už máte plány na příští rok? Že je moc brzy? Není, tedy alespoň ne pro běžce! RunCzech totiž už za pět dnů spouští registrace na jarní závody příštího roku. Od středy 20. července se budete moci přihlásit na maraton a půlmaraton v Praze a půlmaratony v Karlových Varech, Českých Budějovicích a Olomouci. I letos platí, že za nejvýhodnější cenu poběží ti, kteří se zaregistrují mezi prvními.

Praha: Maraton bude nově bez štafet, registrace se otevírá již ve středu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

V loňském roce se startovní pole Sportisimo 1/2Maratonu Praha a Volkswagen Maratonu Praha naplnilo za pouhých 69 dní. Organizátoři očekávají, že tomu tak bude i letos, i když maratonský závod čeká větší změna. „V příštím roce se už v rámci maratonu nepoběží štafety. Zůstává soutěž týmů a nově zařazujeme běh dvojic 2Run, ale naprostá většina běžců budou pravověrní maratonci,“ vysvětluje ředitel závodu Václav Skřivánek.

Štafety se z maratonského víkendu přesunou do závodu, který letos zažil premiéru – Pražské štafety. Ta se z dubnového termínu přesune na červen a pražskou Stromovku opanuje po dva dny, přesněji 14. a 15. června 2017. „Přesunutí štafet do samostatného závodu se nám letos osvědčilo na pražském půlmaratonu. I proto jsme se rozhodli ke stejnému kroku v rámci maratonu a dát možnost více maratoncům,“ dodává Skřivánek. Další změnou v programu maratonského víkendu je přesunutí dm rodinného běhu, ten se z neděle přesouvá na sobotu, tedy den před maratonem a pro maratonce to tak může být poslední proběhnutí před hlavním závodem, které můžou strávit se svou rodinou.

Kromě dvou pražských závodů se můžete zaregistrovat také na trojici jarních Mattoni půlmaratonů – v Karlových Varech, Českých Budějovicích a Olomouci. Na Pražskou štafetu a podzimní Grand Prix s půlmaratonem v Ústí nad Labem se registrace otevřou na konci září. A kdy že se RunCzech běžecká liga v roce 2017 rozeběhne?

  • Sportisimo 1/2Maraton Praha – 1. dubna 2017
  • Volkswagen Maraton Praha – 7. května 2017
  • Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary – 20. května 2017
  • Mattoni 1/2Maraton České Budějovice – 3. června 2017
  • Pražská štafeta – 14. a 15. června 2017 Mattoni 1/2Maraton
  • Olomouc – 24. června 2017 Grand Prix Praha – 9. září 2017
  • Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem – 16. září 2017

Na závody RunCzech běžecké ligy se můžete zaregistrovat ZDE.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…