Praha: Město pořídí další kompostéry a zapůjčí je občanům

08.08.2018 8:34 | Zprávy

Pražští radní dnes schválili výběr dodavatelů kompostérů pro domácí kompostování. Společnost HBABio, s. r. o., dodá 350 ks kompostérů o minimálním objemu 2 000 l s nabídkovou cenou 1 502 900 Kč bez DPH a společnost Meva-Trade s. r. o. dodá 1 400 ks o objemu minimálně 1 000 l s nabídkovou cenou 3 948 000 Kč bez DPH. Zakoupené kompostéry město zdarma zapůjčí občanům.

Praha: Město pořídí další kompostéry a zapůjčí je občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Kompostéry pořizuje Praha v rámci projektu „Podpora domácího kompostování na území hl. m. Prahy“, jehož cílem je snížení objemu biologicky rozložitelných odpadů, zejména odpadů ze zeleně, na území hlavního města. Kompostéry budou poskytnuty zájemcům -  žadatelem musí být fyzická osoba - po stanovenou dobu udržitelnosti projektu na základě darovací smlouvy a po jejím uplynutí jim budou ponechány k dalšímu užívání. Podmínkou projektu je umístění kompostéru na vlastním či pronajatém oploceném pozemku na území hl. m. Prahy.

„Domácí kompostování je nejekologičtější způsob kompostování vůbec. Nevznikají zde žádné emise z dopravy, občané si své biodegradabilní odpady zpracují na kompost přímo na své zahrádce,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…