Praha: Město přispěje na vybavení Nemocnice Milosrdných sester

15.12.2017 9:17

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo návrh radního pro zdravotnictví Radka Lacka na poskytnutí dotací Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Příspěvek v celkové výši 1 050 000 Kč bude využit na nákup nového vybavení.

Praha: Město přispěje na vybavení Nemocnice Milosrdných sester
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského je nestátní zdravotnické zařízení v centru Prahy a v současnosti je jedinou církevní nemocnicí s akutní péčí. Je vyhledávaná mj. pro kvalitní a specifické služby, v případě nutnosti může ještě navýšit kapacitu svých oddělení.

Příspěvek ve výši 950 tis. Kč bude využit na nákup nového vybavení a instrumentů, za dotaci 100 tis. Kč nemocnice zakoupí monitorovací přístroj oběhových funkcí.

Předkladatel návrhu Radek Lacko upřesňuje: „Nemocnice Milosrdných sester mě požádala o finanční příspěvek na vybavení zdravotnickými prostředky, jako jsou např. polohovací lůžka, křesla na převážení pacientů, nové postele, bezbariérová sprchová křesla či infuzní pumpy, dále na zakoupení monitorovacího přístroje pro ARO. Nemocnici jsem navštívil a mohu konstatovat, že je v mnoha ohledech unikátní. I proto zájem o její služby roste. Věřím, že nové vybavení pacienti i personál ocení.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…