Praha: Mezi lidmi bez přístřeší stoupá zájem o bezplatné očkování psů

10.12.2017 8:38

Již potřetí uspořádalo Centrum sociálních služeb Praha bezplatné očkování psů pro lidi bez přístřeší. Na včerejší akci se dostavily desítky zájemců se svými čtyřnohými miláčky. Veterinářka Martina Načeradská za přispění sponzorů naočkovala 42 psů proti vzteklině, psince a psoriáze.

Praha: Mezi lidmi bez přístřeší stoupá zájem o bezplatné očkování psů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Stoupající zájem nás těší, proto další očkování připravuje Centrum sociálních služeb Praha na začátek příštího roku. Uvědomujeme si, že očkování psů je důležité kvůli ochraně zdraví Pražanů, samozřejmě i samotných zvířat a jejich majitelů. Ti jsou na své psy často velmi fixovaní a většina z nich proto ani není ochotna navštěvovat některá pracoviště sociálních služeb, kam právě jejich miláčci nemohou, a proto je pro všechny lepší, když jsou odborně vyšetřeni a naočkováni v rámci těchto akcí,“ uvedl pražský radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Při této příležitosti byli psi označeni čipy, s jejichž pomocí mohou být identifikováni v případě zaběhnutí či odchytu a následně vráceni majitelům. „Na akci jsme s předstihem upozorňovali pomocí letáčků nejen klienty, ale i poskytovatele sociálních služeb, kteří zajišťují pomoc lidem bez přístřeší. Celkem už bylo naočkováno přes sedmdesát psů lidí bez přístřeší,“ doplnila zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…