Praha: Nejlépe technologicky vybavené letní kino navázalo na tradici

18.05.2017 14:27

Celkem 230 filmových nadšenců včera večer přilákalo promítání filmu Paterson režiséra Jima Jarmushe na Výstaviště v Holešovicích. Projekce filmového dramatu tak zahájila letošní pražské filmové léto, které nově obohatila právě nová scéna na Výstavišti.

Praha: Nejlépe technologicky vybavené letní kino navázalo na tradici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Jsem rád, že nám na premiérovou projekci přálo počasí. Věřím, že si u nás návštěvníci budou kvalitní filmy užívat po celé léto až do září,“ říká Pavel Klaška, člen představenstva Rozvojové projekty Praha a.s. Filmoví diváci podle něj určitě ocení dobrou dopravní dostupnost kina, které je v centru Prahy, přímo před Průmyslovým palácem, a také nejmodernější promítací technologii na nafukovací plátno.

Nejlépe technologicky vybavené letní kino navazuje na tradici letního kina, které v dolní části výstaviště fungovalo do roku 2000. Filmová představení jsou ozvučena systémem „silent-cinema“ – každý divák dostane sluchátka, ve kterých poslouchá zvukovou stopu filmu. Tímto opatřením není rušen noční klid pro okolní obytné domy. Mobilní vybavení letního kina je navíc pro každé představení instalováno a pak deinstalováno. Samotný mobiliář je velmi rozmanitý, od klasických letních lehátek, přes sedací pytle a vaky až po stolky se židlemi.

Dramaturgie kina slibuje výběr filmových titulů obdobný tomu, co diváci mnoho let vyhledávají v nedalekém Biu Oko, který je dramaturgickým partnerem Letního kina Výstaviště. Půjde především o aktuální filmy světové a domácí kinematografie, žánrové snímky nebo klubové a artové počiny. Už dnes od 21.30 hodin se návštěvníci mohou těšit na nejnovější film Ridleyho Scotta Vetřelec: Covenant.

Dramaturgickým partnerem a provozovatelem Letního kina Výstaviště je Bio Oko, za produkční a technické zajištění provozu kina odpovídá Osvěžovna Stromovous, která v jeho blízkosti otevřela kavárnu. Spoluorganizátorem a iniciátorem kina je společnost Rozvojové projekty Praha a.s., správce areálu Výstaviště Praha. Program kina a rezervace vstupenek je možná ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…