Praha: Od června pojede na Petřiny každé metro

28.05.2015 10:50

Od pondělí 1. června 2015 pojedou všechny soupravy metra na lince A přes Bořislavku a Nádraží Veleslavín až na Petřiny. Pásmový provoz, kdy během dne končilo každé druhé metro na Dejvické, zůstane už jen v úseku Petřiny – Nemocnice Motol. Úprava zjednoduší cestování a pomůže vyřešit některé přepravní problémy.

Praha: Od června pojede na Petřiny každé metro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Metro přijíždí do stanice

„Ke změně jsme přistoupili na základě vyhodnocení prvních týdnů provozu po otevření nových stanic trasy metra A. Vycházíme tím vstříc občanům, kteří nové stanice využívají ve vysoké míře, a pásmový provoz jim způsoboval problémy. Nyní bude cestování rychlejší a komfortnější,“ říká náměstek primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek.

Od 1. června tak pojedou všechny soupravy metra na lince A až do stanice Petřiny. Do konečné stanice linky A Nemocnice Motol pojede polovina souprav metra. Tento provoz bude platný v pracovní dny v období od 6.00 do 20.00 hodin. V pracovní dny do 6.00 hodin a od 20.00 hodin a o víkendech pojede do Motola každý spoj metra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…