Praha: Pokračují jednání o taxislužbě

11.09.2015 15:58

Dnes se na pozvání primátorky Adriany Krnáčové sešla pracovní skupina k novele zákona č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě. Na jednání se dostavili zástupci Ministerstva dopravy ČR, Asociace koncesionářů v taxislužbě, dispečinků, Policie ČR a Městské policie.

Praha: Pokračují jednání o taxislužbě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

Pracovní skupina debatovala o návrzích hlavního města, jako například o zpřísnění požadavků na spolehlivost řidiče, o nastavení povinností a odpovědností zprostředkovatelům dopravy nebo rozšíření kontrolních orgánů, které mohou ukládat řidičům kauce.

Shoda je na tom, že celé situaci v taxislužbě by pomohlo zavedení speciální registrační značky (SPZ) pro taxikáře. Zástupci Ministerstva dopravy ČR přislíbili přenést tento požadavek na příslušný odbor, který by v budoucnu mohl zahájit jednání na toto téma.

„Jsem ráda, že zástupci pražských taxikářů upustili od svého agresivního tónu a mohli jsme racionálně jednat o konkrétních změnách zákona o taxislužbě. Dohodli jsme se, že do novely zapracujeme zpřísnění nároků na spolehlivost řidiče nebo třeba rozšíření kontrolních orgánů, které budou moci ukládat kauce. Pokud by se novelu podařilo prosadit, mohla by Městská policie nebo úředníci magistrátu trestat nepoctivé taxikáře bez asistence Policie ČR a mohli bychom tak převzít situaci v taxislužbě do vlastních rukou,“ okomentovala výsledky jednání primátorka Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…