Praha: Pozor, od poslední srpnové neděle budou jezdit tramvaje jinak!

28.08.2016 8:33

V neděli 28. srpna 2016 dojde ke změnám v pražské hromadné dopravě. Dvanáct linek bude jezdit dál stejně, jak jsme si od posledních změn zvykli, devět linek svou trasu mění a přibydou tři nové linky. Jak se změní doprava v Praze 2?

Praha: Pozor, od poslední srpnové neděle budou jezdit tramvaje jinak!
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Nové linky

Nové linky Prahu 2 jen „polechtají“. Linka 2 pojede z Petřin podobně, jako dříve jezdila linka 18, jen nepojede do Pankrácké vozovny, ale na Karlově náměstí pojede na Palackého náměstí a poté do Braníka.
Linka 15 na území Prahy 2 nepojede.
Linka 21 pojede z Košíř na Palackého náměstí a pak do Modřan.

Změny tras

Linka 4 bude jezdit jen ve špičkách pracovních dní ze Sídliště Barrandov k Andělu na Palackého náměstí, a dále na náměstí Míru s konečnou na Čechově náměstí. Tvůrci změn jsou přesvědčeni o tom, že přeplněné tramvaje linky 22 všechny cestující „poberou“.
Linka 5 pojede stejnou trasou z Barrandova k Andělu, ale místo na Palackého náměstí pojede na Jiráskovo náměstí a dále přes Myslíkovu a Lazarskou mimo Prahu 2.
Linka 6 se (sláva!!!) vrací na trasu spojující Vršovice s I. P. Pavlova – její trasa ale nepovede z Kubánského náměstí do Radlic jako dříve, nýbrž přes Lazarskou a náměstí Republiky na Maniny a Palmovku, kde bude obracet.
Linka 14 povede ze Spořilova spodní částí Prahy 2 (Svatoplukova, Ostrčilovo náměstí, Albertov) přes Karlovo náměstí a Lazarskou do Vysočan.
Linka 18 nepojede z Petřin, ale z Podbaby, od Hradčanské pak po známé trase.
Linku 24 postihne změna až za stanicí Masarykovo nádraží, odkud pojede přes Karlín a Palmovku do Kobylis. Bohužel má omezený provoz od pondělí do pátku od 6 do 20 hodin.

Komplexní seznam všech změn najdete na www.ropid.cz.

Zdroj: www.praha2.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…