Praha: Radní Plamínková otevřela včelařský Areál Mája

20.05.2015 18:59

Radní hl. m. Prahy Jana Plamínková dnes v Ruzyni slavnostně otevřela vzdělávací agroenvironmentální centrum, včelařský Areál Mája. Tvoří jej ukázkový včelín s pěti včelstvy, včelařský park s více než stovkou včelařsky významných rostlin, demonstrační pavilon včelařských dovedností a včelařské historie. 20. květen je mezinárodním dnem včelařství, a proto bylo otevření centra směřováno právě na něj.

Praha: Radní Plamínková otevřela včelařský Areál Mája
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Magistrát hlavního města Prahy si uvědomuje, že v posledních desetiletích na území Prahy značně poklesla přítomnost nejvýznamnějšího opylovatele, kterým je včela medonosná. Proto velice vítám otevření Areálu Mája, který přispívá k naší dlouhodobé strategii výchovy a vzdělávání občanů k lepší znalosti přírody a dějů v ní.

Přeji Areálu Mája hodně spokojených návštěvníků a děkuji nadšencům ze Spolku pro rozvoj včelařství Mája, kteří tento areál za vlastní prostředky a vlastníma rukama vybudovali,“ řekla radní Jana Plamínková.

Pro uchování zdravého životního prostředí je úloha včel nezastupitelná. Cílem spolku Mája je umožnit pražské veřejnosti bezpečné seznámení s chovem včel ve vztahu k problematice životního prostředí a vytvořit pražské mládeži a školám kvalitní zázemí pro poznání základů oboru včelařství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…