Praha: Seminář o technologii čištění odpadních vod

21.02.2011 9:05

Ve velkém sále zastupitelstva hl. m. Prahy v budově Nové radnice na Mariánském náměstí se konal odborný seminář, který byl věnován problematice čistění odpadních vod v Praze.

Praha: Seminář o technologii čištění odpadních vod

Nad seminářem převzal záštitu primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda. Jednání předsedali radní hl m. Prahy Radek Lohynský a generální ředitel Pražské vodohospodářské společnosti, a.s., Otakar Novotný.

Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda - projev.jpg„Kolem Ústřední čistírny odpadních vod Praha na Císařském ostrově a její připravované přestavby a rozšíření se vynořila celá řada polopravd a zkreslení, které mají také velmi negativní dopad. A to nejenom na snahu nového vedení Magistrátu získat spolufinancovaní tohoto náročného projektu z fondů Evropské unie, ale také na celou Prahu. Jejich opakování komplikuje dosažení možného řešení, které pomůže Praze a České republice splnit závazek dojednaný pod hrozbou velkých sankcí," uvedl pražský primátor Bohuslav Svoboda a dodal: „Rád bych, aby tento odborný, nikoliv politický, seminář shrnul všechna důležitá fakta o problematice ústřední čistírny. Je třeba celou záležitost odpolitizovat a nechat zaznít jasné názory a argumenty skutečných odborníků."

Cílem semináře bylo zpřístupnit účastníkům dostupné informace o technologiích čištění odpadních vod v kontextu s Ústřední čistírnou odpadních vod na Císařském ostrově a světovými trendy. Semináře se zúčastnilo přes 50 zájemců z řad odborníků, veřejnosti a v neposlední řadě pražských radních i zastupitelů, jak ze stran koalice, tak i opozice.

Během jednání vystoupili hlavními referát Jiří Wanner z Ústavu technologie vody a prostředí Vysoké školy chemicko technologické, Miroslav Kos, generální ředitel společnosti Hydroprojekt cz a Jan Bouček z Odboru městského investora MHMP. Hovořilo se o historii čištění odpadních vod v Praze, technologiích čištění odpadních vod v Evropě a porovnání s prostorovými možnostmi v Praze, o trendech v čištění odpadních vod apod. V diskusi měli možnost vystoupit také přihlášení řečníci, tedy i reprezentanti alternativních projektů.

„Dnešní seminář považuji za důležitý krok k odpolitizování celého projektu. Jde o vysoce odborné téma, ke kterému je třeba znát řadu technických dat i aktuálních trendů. Právě proto proběhl dnešní seminář, kde zájemci mohli načerpat potřebné informace," zhodnotil setkání radní hl. m. Prahy Radek Lohynský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…