Praha: Simulace výpadku elektrické energie se cestujících MHD nedotkne

25.02.2014 20:33

Během středeční simulace výpadku elektrické energie v Praze a v části Středočeského kraje se bude cvičit například i evakuace metra či organizace náhradní autobusové dopravy, cestujících se to nijak nedotkne.

Praha: Simulace výpadku elektrické energie se cestujících MHD nedotkne
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

„Celý systém pražské integrované dopravy bude jezdit stejně jako každý jiný všední den podle jízdních řádů na pravidelných trasách, pro cestující zůstává doprava stejná, beze změn,” potvrzuje radní pro dopravu hl. m Prahy Jiří Pařízek.

„Dopravní podnik hlavního města Prahy a České dráhy budou muset během cvičení prokázat svoji schopnost rychle a efektivně reagovat na nastalou krizovou situaci, budou muset prokázat schopnost operativně zajistit nezbytnou přepravu obyvatel v případě výpadku elektrické energie, byť půjde pouze simulovanou situaci, a to v součinnosti všech složek Integrovaného záchranného systému, především potom s Městskou policií,” dodává Pařízek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…