Praha: Školy dostanou do konce roku 300 milionů korun na zvýšení platů

01.06.2014 7:28

Pražští zastupitelé dnes schválili rozdělení první části finanční podpory z celkové částky 300 milionů korun pro školy a školská zařízení, které zřizuje hlavní město nebo jeho městské části. Peníze jsou určeny na krytí mzdových nákladů všech zaměstnanců, včetně nepedagogických pracovníků. Jejich rozdělení bude následně záležet na rozhodnutí jednotlivých ředitelů škol.

Praha: Školy dostanou do konce roku 300 milionů korun na zvýšení platů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„Vyčleněné prostředky poslouží především na dokrytí nenárokových složek platu, tedy osobního příplatku a odměn zaměstnanců škol. Je to způsob, jak alespoň mírně navýšit jejich platy mimo ministerský rozpočet, a ocenit tak jejich práci,“ uvedla radní pro oblast školství a volného času Ludmila Štvánová.

Zastupitelstvo hl. m. Prahy na svém dnešním jednání schválilo rozdělení 134 milionů korun pro školy zřizované Prahou a téměř 73 milionů korun pro zařízení zřizovaná městskými částmi. Tuto první část finančních prostředků dostanou školy do konce července. Zbývající peníze budou rozděleny v souvislosti se zahájením školního roku letos na podzim. Celkem byla pro letošní rok školám a školským zařízením zřizovaným hlavní městem Prahou z rezervních prostředků vyčleněna částka 200 milionů a pro vzdělávací organizace zřizované městskými částmi dalších 100 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…