Praha: Spojujeme břehy Vltavy

18.05.2017 17:22

Akce Spojujeme břehy Vltavy se koná v neděli 21. května 2017 od 14 hodin na náměstí Jana Palacha a na Klárově. Diskuse a přednášky o využití veřejného prostoru za účasti odborníků, zástupců pražského magistrátu a veřejnosti doplní kulturní a doprovodný program.

Praha: Spojujeme břehy Vltavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

ODBORNÁ ČÁST

(náměstí Jana Palacha):

Panelová diskuse:
moderátor: Adam Gebrian

14.30 - 16.00
Adriana Krnáčová (primátorka hl. m. Prahy), Ondřej Boháč (ředitel IPR), Matúš Vallo (architekt, hudebník, kandidát na primátora Bratislavy), Kateřina Vídenová (architektka, bývalá radní pro územní rozvoj Prahy 7). Diskuse nejen o velkých, ale i malých projektech v Praze a Bratislavě a o úskalích cokoliv realizovat ve veřejném prostoru.

17.00 - 17.30
Kateřina Vídenová a Matúš Vallo
Architektka a architekt, kteří iniciovali nové způsoby nabízení práce architekta. Kateřina se svojí Mobilní architektonickou kanceláří (MAK), se kterou pracovala i v zahraničí, a Matúš s Městskými zásahy, které byly realizovány už ve více než deseti edicích v českých a slovenských městech.

18.30 - 19.00
Jan Šépka a Ondřej Císler
Dva architekti, kteří svými realizacemi zasáhli do dvou významných historických náměstí. Ondřej se svými kašnami v Plzni, Jan svým obalením kašny v Českých Budějovicích. Jak tyto relativně drobné realizace způsobily obrovské množství intenzivních reakcí a co si z toho autoři odnesli do své další tvorby a přístupu k veřejnému prostoru?

20.00 - 20.30
Ondřej Kobza a Janek Rubeš
Veřejný prostor, který je nesmírně důležitý, je hlavním rámcem pro veřejný život. S organizátorem veřejných aktivit a s novinářem bude vedena diskuse o tom, co se ve veřejném prostoru centra hlavního města skutečně odehrává.

21.30 - 22.00
Petr Janda
Pražský architekt představí mj. projekty, jejichž záměrem je zvýšení uživatelského komfortu pražských náplavek. (V mezičase mezi jednotlivými přednáškami a diskusemi bude hrát náladovou hudbu DJ - Tea Jay Ivo.)

Výstava IPR:
Plány na využití veřejného prostoru v Praze zobrazené na samostatných panelech vedle Rudolfina.

Doprovodný program:
DRAWetc
Pražský výtvarný atelier a kreativní studio DRAWetc uspořádá výtvarný workshop pro děti o rodiče na téma Prahy, architektury a veřejného prostoru.

HUDEBNÍ PROGRAM (Klárov):
živá vystoupení hudebních skupin:

  • Circus Problem 
  • The Prostitites
  • Mucha 
  • PSH
  • J.A.R.

(předpokládaná délka všech vystoupení bude cca 60 minut)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…