Praha: Staroměstské náměstí bude více sloužit Pražanům a turistům

16.02.2012 16:00

Radní rozhodli, že omezí akce na Staroměstském náměstí z důvodu velkého zatížení tohoto turisticky vyhledávaného místa.

Praha: Staroměstské náměstí bude více sloužit Pražanům a turistům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Pro letošní rok bylo schváleno kromě tradičních vánočních a velikonočních trhů pouze 6 akcí. Oproti loňskému roku, kdy zde byly pořádány akce během 330 dnů v roce, jde o 70 procentní snížení. Zájmem hlavního města je nepřetěžovat Staroměstské náměstí veřejnými akcemi a poskytnout tento prostor občanům i návštěvníkům hl. m. Prahy k odpočinku, inspiraci a absorbování jeho genia loci.

„Komise při svých zasedáních podrobně diskutovala otázku využití Staroměstského náměstí, a to zejména s ohledem na druh a účel pořádaných akcí a opodstatněnost jejich konání právě v této lokalitě. Pořadatelům, jejichž akce nebyly mezi doporučenými, vyjdeme maximálně vstříc v jiných zajímavých lokalitách v centru jako je Václavské náměstí, Ovocný trh, nám. Jana Palacha, Hradčanské náměstí apod. Od toho kroku si slibujeme i větší kulturní a sportovní oživení jiných míst," uvedla radní Aleksandra Udženija.

Rada uložila Komisi pro koordinaci aktivit na veřejných prostranstvích na území Pražské památkové rezervace koordinovat a schvalovat změny či úpravy termínů a případné další veřejné akce nad schválený rámec, a to především v návaznosti na významné smuteční či slavnostní události.

Náplní Komise Rady pro koordinaci aktivit na veřejných prostranstvích na území Pražské památkové rezervace je zejména formulovat doporučení pro způsob a užívání veřejných prostranství na území Pražské památkové péče, stanovovat podmínky pro pořádání akcí na jejím území a dále pak koordinovat využití veřejných prostranství s jednotlivými městskými částmi. Komise vznikla v listopadu 2011 a má 14 členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…