Praha: Strážníci městské policie se zaměřili na užívání alkoholu dětí a mladistvých

02.07.2018 14:30

Pražští strážníci zkontrolovali o víkendu 241 míst v souvislosti se zvýšeným výskytem požívání alkoholu mládeže na konci školního roku. V několika případech si vyžádali asistenci zdravotnické záchranné služby.

Praha: Strážníci městské policie se zaměřili na užívání alkoholu dětí a mladistvých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

„U dětí a mladistvých je závěr školního a začátek prázdnin spojen s řadou rizik. Jedním z těch nejproblematičtějších je i zvýšené požívání alkoholu. Pro některé z nich je to dokonce vůbec první zkušenost s alkoholem a většinou hrubě negativní. Podpořil jsem proto dohled strážníků v místech, které jsou za tímto účelem oblíbené a vyhledávané mladými lidmi či nezletilými. A výsledky mě přesvědčily o tom, že jsme tak učinili správně. Kromě ochrany zdraví totiž kontroly umožnily zasáhnout i dalším subjektům, a to v souvislosti s právní ochranou dětí a mladistvých,“ uvedl Libor Hadrava, radní hlavního města Prahy pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality.

První důsledné kontroly strážníků probíhaly od pátku 29. června do neděle 1. července 2018. Převážně se jednalo o parky, lesoparky, veřejná prostranství a restaurační zařízení. Hlídky během nich odhalily i dvě silně opilé děti, jejichž stav si vyžádal zásah zdravotnické záchranné služby. Oběma případy se budou současně dále zabývat i úředníci odboru sociálně právní ochrany dětí. Zvýšené kontroly budou navíc pokračovat až do konce tohoto týdne, konkrétně do neděle 8. července. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…