Praha: Studenti SPŠ zeměměřičské se zapojili do projektu Lékařů bez hranic

28.02.2017 8:35

Budoucí zeměměřiči ze Střední průmyslové školy zeměměřičské v Praze se zapojili do projektu Missing maps humanitární organizace Lékaři bez hranic.

Praha: Studenti SPŠ zeměměřičské se zapojili do projektu Lékařů bez hranic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Humanitární organizace Lékaři bez hranic zahájila v květnu 2016 projekt, který má za cíl zmapovat tzv. bílá místa, tedy oblasti, o kterých nejsou k dispozici žádné mapy a v kterých žijí lidé potřebující humanitární pomoc. Na základě satelitních snímků se pak dobrovolníci snaží sestavit tyto doposud neexistující mapy.

V úterý 21. 2. 2017 tato akce proběhla i přímo v budově Střední průmyslové školy zeměměřičské v Praze. Žáci 3. ročníku se v rámci předmětu geografické infomační systémy naučili zaplňovat bílá místa tam, kde již probíhá nebo je plánována humanitární pomoc a kde potřebné mapy nejsou dostupné. Pomohli tak zmapovat na základě družicových snímkům část Jižního Súdánu.

„Podobné aktivity velmi vítám. Výuku je nutné propojit s praxí a ukázat tak žákům, že jejich budoucí povolání může lidem pomáhat. Možnost pomoci Lékařům bez hranic navíc pomůže dobré věci. Situace v oblastech, jako je Jižní Súdán, je dlouhodobě kritická a aktivity humanitárních organizací jsou zde velmi potřebné,“ uvedla Irena Ropková, radní pro oblast školství hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…