Praha: Václavské náměstí žilo sportem pro všechny

10.04.2018 8:38

Na Václavském náměstí se o uplynulém víkendu konala akce nazvaná Pocta českým paralympionikům. Návštěvníci se mohli nejen setkat s těmi, kteří Česko reprezentovali v Jižní Koreji, ale také se do programu aktivně zapojit. Už tradiční akci spojující handicapované a zdravé organizoval spolek Cesta za snem za podpory hl. m. Prahy.

Praha: Václavské náměstí žilo sportem pro všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Praha je již od samého vzniku projektu Cesta za snem jeho partnerem a já jsem za to velmi ráda. Jedinečnost tohoto projektu je zejména v tom, že zde sportovní týmy tvoří společně zdraví a handicapovaní závodníci. Tím prakticky dokazují, že společnými silami vytváříme lepší společnost, v rámci které můžeme fungovat jako jeden perfektně sehraný tým,“ řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová, která nad akcí převzala záštitu.

„Sportovní soutěžení handicapovaných bychom měli všichni brát vážně. Paralympionici jsou stejní dříči a svým disciplínám dávají maximum podobně jako zdraví sportovci. Bez ohledu na svá zdravotní postižení se věnují sportu na vrcholové úrovni. Určitá část veřejnosti to bohužel stále příliš nevnímá, a tedy ani nemůže ocenit. Sport je zde ale pro všechny a mělo by tak být i na něj nahlíženo. Jako na sport bez bariér, jenž lidi spojuje. Právě tak, jako tento víkend na Václavském náměstí. Velmi oceňuji, že se organizátorům povedlo najít způsob, jak propojit většinovou společnost a handicapované lidi bez ohledu na druh jejich omezení,“ uvedl Libor Hadrava, který přišel v sobotu akci podpořit.

Po oba dny běžel od 10.00 do 20.00 hodin program na pódiu, kde moderátoři Karel Voříšek a Jakub Ouvín představovali a zpovídali účastníky Zimních paralympijských her 2018 v Pchjongčchangu. Uskutečnil se závod nazvaný 7 statečných, jehož se zúčastnili zdraví i handicapovaní sportovci. V rámci doprovodného programu návštěvníci viděli a měli možnost vyzkoušet netradiční spory - například trenažér závodního vozu či laserovou biatlonovou střelnici. Připraveny byly i exhibice na rampě a také hudební program.

Informace k projektu Cesta za snem jsou k dispozici zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…