Praha a EMS zkontrolují stav licencí a software za přítomnosti soudního znalce

10.10.2015 8:26

Zástupci akciové společnosti Prahy Operátor Opencard (OOC) a společnosti eMoneyServices (EMS) se na jednání domluvili na společném postupu při kontrole plnění podmínek licenční smlouvy.

Praha a EMS zkontrolují stav licencí a software za přítomnosti soudního znalce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Operátor Opencard umožní přístup společnosti do systému Opencard, aby si firma mohla sama zkontrolovat plnění podmínek licenční smlouvy. Na kontrolu bude ovšem Operátor dohlížet, za přítomnosti soudního znalce, aby nedošlo k neoprávněné manipulaci.

„Jednání přineslo rámcovou shodu na průběhu kontroly stavu licencí a podmínek užívání softwaru, EMS na druhé straně přislíbilo zajistit, že nedojde k provozním výpadkům v důsledku vypršení certifikátu,“ uvedl předseda představenstva OOC Ondřej Felix.

„Vítáme společnou dohodu. Doufáme, že je to začátek stabilizace situace, nicméně v tuto chvíli je to jen první krok. Bez něj však není možné pokračovat v dalších jednáních,“ uvedl mluvčí EMS Martin Opatrný.

Obě strany se rovněž domluvily, že v případě vzniku dalších problémů, které by mohly ohrozit funkčnost systému, se pokusí najít společné řešení tak, aby se situace cestujících dotkla co nejméně.

„Očekáváme, že do budoucna bude možné dílčí problémy řešit rychleji a bez zbytečných emocí. Naše pozice však zůstává stejná, do budoucna nechceme Opencard dále rozvíjet, zvažujeme jiné alternativy a během několika týdnů bude toto řešení představeno. Je však nutné tento projekt důstojně zakončit a na tom se, doufám, s EMS shodneme,“ doplnil mluvčí MHMP Vít Hofman. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…