Praha má schválený koncepční dokument pro nakládání s odpady v metropoli

01.03.2017 17:35

Přijetím Plánu odpadového hospodářství (POH obce) na období 2017-2026 se hlavní město zavazuje k plnění strategických cílů v oblasti odpadového hospodářství České republiky, které plně kopírují cíle EU. Mezi tyto cíle mimo jiné patří předcházení vzniku odpadů, jejich opětovné využití, snižování měrné produkce odpadů, maximální využívání odpadů jako náhrady primárních zdrojů se snahou k přechodu založeného na principech oběhového hospodářství.

Praha má schválený koncepční dokument pro nakládání s odpady v metropoli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Mezi cíle města patří podpora programů a kampaní zaměřených na předcházení vzniku odpadů, například re-use center, předcházení vzniku biologicky rozložitelných komunálních odpadů přímo u občanů a podobně. V oblasti nakládání s komunálními odpady je plánováno zajištění provozu nově vybudované kompostárny Hl. m. Prahy v Praze-Slivenci, další rozvoj sítě těchto zařízení a zajištění provozu a rozvoje sítě sběrných dvorů města. Jedná se tedy především o záměry umožňující občanům metropole efektivně a jednoduše třídit veškerý komunální odpad, který jim v domácnostech vzniká. Samozřejmostí je podpora osvěty a informovanosti občanů v oblasti odpadového hospodářství.

„Jsem ráda, že byl Plán odpadového hospodářství schválen ve stanovené lhůtě 12 měsíců po schválení krajského Plánu. Současně si uvědomuji, že nás jeho schválení zavazuje k další práci, chceme například podporovat a iniciovat výstavbu kompostáren na území města a podporovat projekty spojené s opětovným využitím odpadu či předcházením vzniku odpadu. Budeme se stále snažit zachovat vysoký standard a funkčnost všech úrovní systému nakládání s odpady a vytvářet občanům hlavního města Prahy podmínky pro následné plnění všech cílů a opatření, které jsme si v Plánu odpadového hospodářství pro období příštích 10 let stanovili,“ řekla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

POH Hl. m. Prahy jako obce byl schválen usnesením Rady hl. m. Prahy č. 418 dne 28. února 2017.

Plné znění plánu: http://portalzp.praha.eu/jnp/cz/odpady/koncepcni_dokumenty/index.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…