Praha opět podpoří Dny zdraví v městských částech

28.05.2017 21:16

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo dotace pro městské části na podporu projektů místní Agendy 21 v oblasti zdraví a zdravotního stylu. Jedná se celkem o 2 822 000 Kč, uvedl radní Radek Lacko, který návrh na přidělení dotací předložil.

Praha opět podpoří Dny zdraví v městských částech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

K principům místní Agendy 21 a realizaci cílů dokumentu Zdraví 21 se metropole přihlásila již v roce 2013 projektem „Zdravé hlavní město Praha“. Hlavní město se zároveň zavázalo aktivně spolupracovat s městskými částmi na realizaci rozvoje individuálních i společenských hodnot v oblasti zdraví, životního prostředí, sociální a kulturní, ale také v oblasti ekonomické a hospodářské.

V rámci prohloubení systémové spolupráce hlavního města Prahy s jednotlivými městskými částmi v oblasti místní Agendy 21 bylo městským částem v roce 2017 umožněno požádat poskytnutí účelových neinvestičních finančních prostředků na realizaci projektů na místní úrovni v oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Radní Radek Lacko zhodnotil: „Akce na podporu zdraví a zdravého životního stylu uskutečněné v rámci Agendy 21 již v loňském roce byly velmi úspěšné. Zapojily se do nich tisíce lidí, příznivé reakce jsme zaznamenali ze všech městských částí. Věřím, že ve stejně pozitivním duchu se ponesou také letos. Dny zdraví pořádané právě městskými částmi jsou programově pestré, jako základ prevence propagují pohyb, osvětu spojují se zábavou a já bych byl rád, kdyby se staly v Praze tradicí.“

Záměrem je podpora následujících aktivit:

  • veřejná setkávání s obyvateli městské části
  • pořádání osvětových kampaní
  • realizace anket a dotazníkových šetření v rámci městské části za účelem
  • tvorby strategických materiálů v oblasti zdraví a zdravého životního stylu
  • pořádání jednorázových akcí propagujících tuto oblast

Městské části měly možnost podat do 7. 4. 2017 písemnou žádost o přidělení finančních prostředků na podporu výše zmíněných aktivit. Bylo přijato 30 žádostí, z toho je 25 žádostí navrženo k finanční podpoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…