Praha pomůže s bydlením záchranářům, hasičům i policii

16.03.2016 9:15

Praze se podařilo v krátké době uvolnit další byty, které může pronajmout vybraným profesím. Patří k nim zejména zaměstnanci příspěvkových organizací hlavního města ale rovněž pracovníci, kteří se často s nasazením života starají o chod pražské metropole.

Praha pomůže s bydlením záchranářům, hasičům i policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Na základě usnesení Rady hlavního města Prahy získají pronájem pracovníci z oblasti zdravotnictví, příslušníci městské policie i členové Hasičského záchranného sboru.

„Vzhledem k probíhající privatizaci došlo ke změně situace v počtu bytů, které byly v minulosti Radou hlavního města Prahy schváleny pro zajištění bytových potřeb vybraných profesí. V souvislosti s požadavky na pronájem není stávající počet bytových jednotek dostačující. Při řešení této situace proto vycházíme vstříc žádostem o pomoc ze strany organizací jako jsou Hasičský záchranný sbor či městská policie nebo z odboru zdravotnictví, sociální péče a prevence. Důvod je zřejmý. Lidé, kteří se často s nasazením života starají o bezpečný chod metropole, a jsou tak vystaveni velkému stresu, potřebují mít ke své práci vytvořené alespoň základní podmínky. Zlepšení jejich bytové situace k nim pochopitelně patří,“ uvedl Radek Lacko, pražský radní pro oblast zdravotnictví a bytové problematiky.

Pro řešení bytové otázky tzv. „vybraným profesím“ celoměstského zájmu bude v domech hl. m. Prahy vyčleněna a uvolněna téměř stovka bytů.

„V případě Městské policie hlavního města Prahy je možnost řešení bytové situace jejích zaměstnanců jedním z významných benefitů, které jim město poskytuje. Rovněž tak je významným prvkem vedoucím k personální stabilizaci, která má důležitý vliv na bezpečnost občanů hlavního města. Osmdesát procent hasičského záchranného sboru zase tvoří výjezdové jednotky. V tomto případě se jedná o zaměstnance, kteří vykonávají náročné 24 hodinové směny. Zajištěním pro ně dostupného bydlení bude současně posílena tato složka jednotného záchranného systému,“ zdůrazňuje Lacko.

Nájemní smlouvy budou uzavřeny v souladu s pravidly Rady hl. m. Prahy (dle usnesení Rady HMP č. 504 ze dne 17. 3. 2015). Nájemné pak bude stanoveno v souladu s příslušným usnesením Rady hl. m. Prahy pro konkrétní byt. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…