Praha řeší protikorupční strategii města

03.08.2014 6:33

Pražští radní se seznámili s výsledky analýzy protikorupční strategie a návrhem dalšího postupu. Cílem bylo vyhodnotit současnou strategii a nalézt nejpalčivější okruhy, které je potřeba řešit prioritně. Zároveň navrhnout kroky pro aktualizaci a zlepšení současného stavu.

Praha řeší protikorupční strategii města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

V rámci projektu byla mimo jiné hodnocena nynější protikorupční strategie z pohledu platné legislativy, současné rozhodovací praxe soudů a jiných orgánů veřejné moci. Současně byla posouzena z těchto hledisek existující mapa korupčních rizik. 

„Na základě doporučení vyplývající z analýzy bude Praha pracovat na aktualizaci a doplnění protikorupční strategie tak, aby odpovídala současným požadavkům. Zároveň musíme vypracovat dlouhodobý strategický program, který povede k dodržování protikorupčních aktivit,“ uvedl radní hl. m. Prahy Lukáš Manhart.

Podle analýzy by mělo město klást důraz na důsledné uplatnění již přijatých opatření, včetně školení zaměstnanců, nastavení kontrolních mechanizmů a interního auditu. Za mimořádně důležité je považováno také správné nastavení možností hlášení podezření z korupčního jednání a efektivní sankcionování zjištěných pochybení.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…