Praha rozdělí finance z hazardu

25.05.2016 9:14

Městská rada dnes projednala návrh na rozdělení finančních prostředků, které hlavní město Praha obdrželo jako odvod z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení za období od 1. 1. do 30. 4. 2016. Návrh předloží náměstkyně primátorky Eva Kislingerová ke schválení zastupitelstvu 26. června.

Praha rozdělí finance z hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Jedná se o částku 167 210 558,40 Kč z výherních hracích přístrojů a jiných technických zařízení, která bude rozdělena podle schváleného klíče mezi hlavní město a městské části.

„Z obdržených odvodů z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení je navrženo poskytnutí účelové dotace městským částem hl. m. Prahy ve výši 50 procent, tj.  83 605 tisíc korun. Jejich použití je vázáno na určité oblasti, určena je rovněž procentuální výše prostředků pro tyto oblasti a dotace jsou poskytovány jako neinvestiční, ale městské části je mohou použít i na krytí investičních výdajů,“ uvedla náměstkyně primátorky Kislingerová.

Procento a účel poskytování dotací:

- 25 % z uvedené částky, tj. ve výši 20 901,2 tis. Kč, finanční prostředky určené pouze na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působící na území městských částí hl. m. Prahy, které zajišťují dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže registrované v jednotlivých nestátních neziskových organizacích,

- 25 % z této částky, tj. ve výši 20 901,3 tis. Kč, finanční prostředky určené na sport,

- a zbývajících 50 %, tj. ve výši 41 802,5 tis. Kč, finanční prostředky určené  na kulturu, školství, zdravotnictví a sociální oblast.

„Pokud jde o způsob rozdělení těchto prostředků, návrh vychází z usnesení Rady hlavního města Prahy ze dne 13. 10. 2015, které stanovilo, že klíčem pro přidělování dotace je poměr počtu obyvatel jednotlivých městských části k celkovému počtu obyvatel hlavního města,“ připomněla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…