Praha schválila finanční dary pro pražské nemocnice, boj se šikanou i dnešní Galavečer na podporu hendikepovaných sportovců

20.11.2015 14:27

Nemocnice, centra specializující se na klienty s Alzheimerovou chorobou, boj proti šikaně i dnešní slavnostní večer podpoří Praha finančními prostředky z letošního rozpočtu. Částku přesahující 2 500 000 korun poskytne Praha formou daru městským organizacím. Návrhy radního Radka Lacka tento týden schválila Rada hlavního města Prahy.

Praha schválila finanční dary pro pražské nemocnice, boj se šikanou i dnešní Galavečer na podporu hendikepovaných sportovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Dar v podobě finanční pomoci je z naší strany de facto vyjádřením uznání subjektům, které svojí činností přispívají ke zlepšování života občanů na území hlavního města. Není tedy překvapivé, že jsou s ním i letos spjaty organizace, pro něž je tato činnost charakteristická,“ zmínil Radek Lacko, radní hlavního města pro oblast zdravotnictví a bydlení.

Mezi organizace, které o dar letos úspěšně zažádaly, se řadí například Thomayerova nemocnice nebo Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. V prvním případě jde o prostředky na pořízení vybavení Interního oddělení TN, a to konkrétně pacientských lůžek pro akutně hospitalizované pacienty. Vedení VFN zase požádalo o finanční účast při pořízení nového transportního systému na převozovou službu novorozenců.

Peněžními dary přispělo město i čtyřem zařízením, která již několik let a dlouhodobě patří mezi největší poskytovatele péče klientům s Alzheimerovou chorobou a ostatními typy demence.

Finanční podporu získal také projekt občanského sdružení ISIS, jehož cílem je významně a trvale snížit četnost i závažnost projevů šikany na vybraných odborných učilištích na území hl. m. Prahy. „Cílem tohoto projektu je významně a trvale snížit četnost i závažnost projevů šikany v zapojených školách. Aktivity projektu budou zaměřené na vybraná odborná učiliště na území Prahy. Projekt předpokládá zapojení 5-7 škol s celkovým počtem cca 50-75 zapojených pedagogů a cca 15-21 členů vedení. Celý projekt bude rozdělen do dvou fází. První fáze by měla proběhnout do konce roku 2015, druhá bude realizovaná v roce 2016,“ uvedl radní Lacko.

O finanční spoluúčast rovněž úspěšně zažádali i organizátoři Galavečera handiCUP 2015. Ten se dnes (pátek 20. 11. 2015) od 18.00 hodin uskuteční v Praze 11, a to u příležitosti ocenění nejlepších handicapovaných sportovců. „Česká republika má celosvětové prvenství v organizování závodů horských kol pro handicapované, a to i v prestižních kategoriích handbike (ruční kolo určené převážně pro vozíčkáře) a junior handicap. Galavečer proto může být velmi důstojným završením celoroční soutěže Českého poháru handicapovaných cyklistů,“ řekl Radek Lacko.

Komerční zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…