Praha se připravuje na ME ve fotbale hráčů do 21 let

22.10.2014 21:16

Pražští radní včera schválili smlouvy o pořádání Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let v roce 201 na území hl. m. Prahy. Jedná se o druhou nevýznamnější akci, jejíž pořadatelství může UEFA vybraným zemím a městům udělit. V České republice se doposud turnaj této kategorie nikdy nekonal.

Praha se připravuje na ME ve fotbale hráčů do 21 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Schválena byla pořadatelská smlouva Host City Agreement for the final tournament of the UEFA European Under-21 Championship 2013-2015 a smlouva  o spolupráci při uspořádání finálového turnaje Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2015 mezi Hlavním městem Prahou a Fotbalovou asociací ČR. Rada zároveň rozhodla o přidělení finančních prostředků ve výši 2 miliony korun formou daru Fotbalové asociaci ČR na aktivity spojené s propagací sportu mezi dětmi a mládeží na území Prahy v rámci mistrovství,“ uvedl radní hl. m. Prahy Lukáš Manhart s tím, že v zájmu efektivní spolupráce Prahy s Fotbalovou asociací ČR bude vytvořen společný organizační výbor ME.

„Úspěšná realizace mezinárodní sportovní akce jakou je Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let bude mít Prahu vysoce pozitivní dopady, zejména v oblasti podpory turistického ruchu, sportu dětí a mládeže, ale vůbec propagace Prahy v rámci celé Evropy,“ dodal radní Manhart. Mistrovství Evropy se bude taktéž konat v Olomouci a Uherském Hradišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…