Praha úspěšně láká Londýňany prchající před olympiádou

10.06.2012 7:33

Kampaň, kterou se hlavní město Praha rozhodlo zviditelnit v souvislosti s blížící se olympiádou v Londýně, je úspěšná.

Praha úspěšně láká Londýňany prchající před olympiádou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Chtěli jsme Londýňanům ukázat, že si umíme udělat legraci jak z jejich olympijských her, tak sami ze sebe. Doufám, že i s relativně skromným rozpočtem dokážeme oslovit obyvatele Londýna, aby navštívili Prahu, a zároveň v Čechách dokážeme, že se kampaň v zahraničí dá dělat i bez modelek poskakujících na Karlově mostě,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

„Podle prvních signálů a předběžných výsledků víme, že je reklamní kampaň hlavního města Prahy úspěšná. Kampaň ještě dále probíhá, soutěž o pobyt v Praze bude končit až 12. srpna zároveň s koncem olympiády a konečné výsledky budou známy až po celkovém vyhodnocení v září,“ uvedl František Cipro, ředitel odboru kultury, zahraničních vztahů a cestovního ruchu Magistrátu hlavního města Prahy.

Praktickými ukazateli úspěšnosti kampaně jsou zvýšený počet rezervací na serveru booking.com prostřednictvím webové stránky www.praguewelcome.cz ve srovnatelném období oproti loňskému roku a rostoucí počet vstupů (92%) na oficiální webové stránky www.thepraguegames.com, které byly v rámci reklamní kampaně spuštěny. Mezi návštěvníky těchto stránek jednoznačně vedou anglicky mluvící, konkrétně obyvatelé Londýna. Provoz tohoto webu je podpořen informováním široké veřejnosti prostřednictvím britských i českých médií.

Kampaň je svou povahou srovnatelná s jinými zeměmi, které však na podobné akce vynakládají ve srovnání s Českou republikou, resp. s Prahou větší finanční náklady. Například Irsko investovalo do marketingové kampaně ve vlacích a stanicích metra 500 000 EUR, tj. zhruba 12,5 milionu Kč, aby nalákalo obyvatelé Londýna v době konání Olympijských her do své země. Praha do své kampaně investovala 2,5 milionu Kč.

Kampaň reaguje na výzkum, podle něhož až padesát procent Londýňanů uvažuje o tom, že v době olympiády odjede z města, protože bude přeplněné a na hry se stejně nedostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…