Praha v jubilejním desátém ročníku ankety „Srdce na dlani“ ocenila nejlepší pracovníky v sociálních službách

19.10.2017 21:17

V jubilejním desátém ročníku populární ankety „Srdce na dlani“ bylo oceněno dvacet jedna žen a šest mužů za svůj lidský přístup a pomoc klientům v sociálních zařízeních hl. m. Prahy. V rámci ankety pořádané Centrem sociálních služeb Praha ve spolupráci s hlavním městem Prahou byla udělena i cena za mimořádný přínos v sociálních službách.

Praha v jubilejním desátém ročníku ankety „Srdce na dlani“ ocenila nejlepší pracovníky v sociálních službách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Finalisté ankety se zúčastnili ve středu 18. října slavnostního přijetí v Brožíkově sále Staroměstské radnice. „Zvolili jsme tyto historické prostory záměrně, abychom těmto zaměstnancům našich příspěvkových organizací poděkovali za výborně odvedenou práci a reprezentaci hlavního města Prahy. V dnešní uspěchané době, kdy se lidé starají většinou jen o sebe, je pomoc druhým lidem stále větší vzácností. Proto si vážím těchto lidí, se kterými jsem se mohl dnes potkat a ocenit jejich práci, při které nad rámec svých povinností dokáží ještě rozdávat úsměvy a radost. Svým přátelským chováním se tak stávají oporou v nelehkých životních chvílích pro své klienty, kteří jsou na jejich poskytovaných službách závislí. Všichni si uvědomujeme, že jejich práce je velmi náročná a o to více si jich za tento přístup vážím a mají můj obdiv a uznání,“ řekl radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Hlavní program a předání cen se uskutečnil v Národním domě na Vinohradech, kde byli na základě největšího počtu hlasů od klientů pražských zařízení poskytujících sociální služby vyhlášeni vítězové ankety.  Mezi tato zařízení můžeme zařadit domovy pro seniory nebo domovy se zvláštním režimem. „Každý z oceněných obdržel diplom, plaketu a drobné dárky,“ upřesnil ředitel Centra sociálních služeb Tomáš Ján.

Předáno bylo i jedno zvláštní ocenění - od ředitelů a zaměstnanců sociálních zařízení radnímu hl. m. Prahy Danielu Hodkovi. „Je to pocta nejen pro mne, ale myslím, že mohu mluvit za všechny, kteří na pražské radnici pro tuto sféru sociální péče pracují. A také je to pro nás určitý závazek pokračovat v zlepšování situace v sociálních službách jak pro klienty, tak pro zaměstnance,“ řekl poněkud překvapený radní Hodek.      

Následný blok programu už patřil oceněným zaměstnancům. „Za mnohdy neobyčejné a někdy i výjimečné činy oceňovaných pracovníků si anketa získala mezi zaměstnanci a klienty svou prestiž. Navíc je vnímána, jako určitý způsob poděkování za obětavou práci,“ přiblížil anketu ředitel Ján. Slavnostní program pak uzavřelo hudební vystoupení Richarda Tesaříka.

„Po deseti ročnících mohu stále konstatovat, že si anketa získala nejen svou prestiž, ale stala se i určitou motivací pro další práci zaměstnanců v sociálních službách. Zejména proto, že se i těmto zdánlivě neviditelným a neznámým lidem dostává po dlouhých letech alespoň tohoto morálního ocenění,“ dodal ředitel Ján.

Anketa Srdce na dlani, vznikla před deseti lety a klienti jednotlivých zařízení v ní vybírají z řad zaměstnanců ty, kteří svým výjimečným přístupem, zájmem, empatií a ochotou si získají během roku největší oblibu. Ti jsou pak následně navrženi na prestižní ocenění. Pracovníci s nejvyšším počtem hlasů následně postupují do slavnostního finále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…