Praha vyhlásila čtvrtý ročník dovednostních soutěží

18.05.2015 20:59

Radní hl. m. Prahy pro oblast školství a sociální politiku Irena Ropková pod svou záštitou vyhlásila čtvrtý ročník dovednostních asymetrických soutěží Sollertia.

Praha vyhlásila čtvrtý ročník dovednostních soutěží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Soutěže Sollertia jsou určené pro žáky středních odborných škol vybraných oborů vzdělání s výučním listem. Pro letošní ročník jsou plánovány soutěže v sedmi oborech vzdělání – Truhlář, Kuchař - číšník, Mechanik opravář motorových vozidel, Kadeřník, Elektrikář, Strojní mechanik a Malíř - lakýrník.

„Hlavním principem dovednostních soutěží Sollertia je přímé porovnání výkonu žáků a odborníka z praxe, tzv. vyzývatele, v závěrečném kole, kde jsou všem nastavena stejná pravidla a žáci se posuzují za stejný soutěžní úkol podle stejných kritérií jako vyzývatel. Díky tomu je možné objektivně zjistit úroveň získaných vědomostí a dovedností žáka v porovnání s profesionálem v oboru,“ uvedla radní pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková (ČSSD).

Nejlepší žák z každého oboru, který dosáhne alespoň 66% výsledku vyzývatele, je oceněn čestným titulem SOLLERS (z lat. ZRUČNÝ) a stříbrnou medailí ze 42 gramů ryzího stříbra.

Dovednostní soutěže Sollertia mají za cíl rozšířit přímou účast podniků, jako budoucích zaměstnavatelů, na obsahu výuky a na hodnocení výsledků žáka, a to zejména v praktickém vyučování. Zapojení odborníků z reálné praxe, obohatí a rozšíří praktickou výuku odborných předmětů a propojí vazby mezi podniky a školami.

SAEPE SOLLERTIA OPULENTIAM CREAT - Zručnost často bohatství plodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

7:17 České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

Nezastupitelnou úlohu vody v krajině přibližuje dětem základních škol i veřejnosti projekt Budějcké …