Praha vyhlásila fotografickou soutěž o nejlepší reklamu památkové rezervaci

27.05.2012 7:26

Na stránkách odboru památkové péče Magistrátu hl. m. Prahy - http://pamatky.praha.eu - byla spuštěna fotografická soutěž „Reklama v historickém centru Prahy“.

Praha vyhlásila fotografickou soutěž o nejlepší reklamu památkové rezervaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Praha vyhlásila fotografickou soutěž o nejlepší reklamu památkové rezervaci

Na stránkách odboru památkové péče Magistrátu hl. m. Prahy -   http://pamatky.praha.eu -  byla spuštěna fotografická soutěž „Reklama v historickém centru Prahy“.  

Magistrát hlavního města chce soutěží oslovit veřejnost, aby se zamyslela nad množstvím, vhodností a kvalitou reklam v Pražské památkové rezervaci a vyjádřila svůj názor. A zároveň nabídnout občanům příležitost podívat se na reklamu jako svébytný fenomén, který spoluvytváří velkoměstské prostředí, v němž žijeme.  

Soutěžní podmínky jsou jednoduché - zúčastnit se může každý, kdo pošle vlastní fotografický snímek doplněný popisem. Fotografie budou zveřejněny na webové stránce odboru památkové péče v sekci věnované reklamě. Uzávěrka soutěže je 27. září 2012.

Soutěž je zaměřena na takovou reklamu, která je při zachování svého účelu citlivá k historickému prostředí Pražské památkové rezervace. Soustřeďuje se tedy na příklady kladné, nikoli odstrašující. Reklamou se nerozumí v užším smyslu jen plochy pro výlep a krátkodobá sdělení na nich, propagující to či ono, ale v širším smyslu také výklady, vývěsní štíty, neonová či prosvětlená reklama a další zařízení, spolupůsobící s architekturou dlouhodobě.

Po skončení soutěže zasedne porota, která bude složena z osobností reprezentujících obory památkové péče, historie umění, architektury, reklamy a propagace.

Účastníci soutěže, kteří fotograficky zdokumentují nejzdařilejší reklamu na území Pražské památkové rezervace, budou oceněni. Deset objektů s reklamou, jež porota označí za velmi zdařilou, získá cenu odboru památkové péče s označením nejlepší reklamy na území Pražské památkové rezervace. Oceněn bude také původce takové reklamy (podnikatel či obchodní firma).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…