Praha zahájila jednání o budoucnosti citylogistiky

21.09.2017 13:46

Zástupci hl. m. Prahy se v čele s náměstkem primátorky a radním pro dopravu Petrem Dolínkem ve středu 20. září 2017 poprvé setkali se zástupci partnerských společností projektu EkoLogis - Jezdím čistě. Z diskuze vzešly zajímavé podněty, které pomohou projektu směřovat ke svému prioritnímu dlouhodobému cíli – k odlehčení pražskému ovzduší. Do projektu se již zapojilo 39 společností a organizací.

Praha zahájila jednání o budoucnosti citylogistiky
Foto: praha.eu
Popisek: Zástupci hl. m. Prahy se setkali se zástupci partnerských společností projektu EkoLogis - Jezdím čistě

„Nejsem příznivcem bezbřehého omezování dopravy, které by mělo vliv i na zásobování v hlavním městě, i proto jsem rád, že se nám tento pilotní projekt podařilo úspěšně odstartovat. Pro Prahu se jedná o první obdobný projekt," řekl náměstek Petr Dolínek a dodává: „Velmi si vážíme společností, kterým není lhostejné životní prostředí a i bez státních pobídek se snaží chovat ekologicky
a ohleduplně. Věřím, že právě připomínky z řad společností a organizací, které se v městském provozu pohybují prakticky bez ustání, nám pomohou při budování celkové koncepce citylogistiky na území hlavního města."

Stejnou spokojenost nad prvním setkáním vyjádřil i ředitel Odboru rozvoje a financování dopravy MHMP Tomáš Kaas: „Velmi mne těší, že jsme se se zástupci společností mohli setkat osobě a věřím, že naše dlouhodobá spolupráce vyústí nejen v postupné zlepšování ovzduší, ale také Prahu přiblíží ostatním moderním metropolím, ve kterých s podobnými projekty v oblasti ekologické mobility již mají zkušenosti."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…