Pražské „CEE-licon valley“ v Enterprise Office Center se otevírá veřejnosti

09.05.2016 12:22

V rámci festivalu Open House Praha 2016 dostane veřejnost jedinečnou příležitost detailně si prohlédnout budovu českého zástupce ze seznamu TOP 100 administrativních staveb světa – Enterprise Office Center.

Pražské „CEE-licon valley“ v Enterprise Office Center se otevírá veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Díky spolupráci developera Erste Group Immorent ČR se společností Avast Software, která v Enterprise sídlí, budou moci návštěvníci obdivovat i prostory této společnosti, inspirované oblíbenými kancelářemi technologických gigantů a startupů z kalifornského Silicon Valley.

„Nápad zpřístupnit veřejnosti v rámci festivalu Open House Praha architektonicky tak atraktivní budovu, jakou je Enterprise, samozřejmě vítáme. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nejen originální řešení kanceláří, které Erste Group Immorent vybudovala pro společnost Avast, ale obdivovat i moderní architekturu budovy jako celku, včetně velkorysé vstupní haly. Ta přitom neslouží pouze nájemcům, ale propojuje vnitřní i vnější svět budovy Enterprise, a je tak přirozenou součástí veřejného prostoru,“ uvedl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent.

Expozice soch Michala Gabriela

V proskleném foyer budovy Enterprise se navíc návštěvníkům o víkendu 14. – 15. května 2016 nabízí i jeden nevšední umělecký zážitek: expozice soch jednoho z nejvýraznějších současných českých sochařů Michala Gabriela. V rámci instalace Proměny vedle klasických figur nebo skupiny „jezdců“ vyrobených ze skořápek vlašských ořechů představuje Gabriel i sousoší vytvořené 3D tiskem.

„Myšlenka přiblížit veřejnosti běžně nepřístupné pražské budovy se nám líbila hned od samého počátku. A jelikož považujeme budovu Enterprise Office Center za jedinečnou, neváhali jsme se do festivalu Open House také zapojit. V našem sídle, kde pracuje více než 500 zaměstnanců, budou mít návštěvníci možnost nahlédnout do netradičně řešeného open space, jehož součástí je relaxační patro včetně kantýny a krásné výhledy na Prahu,“ řekl Alan Rassaby, vedoucí personálního oddělení společnosti Avast.

„Za úspěch bych považoval to, že lidé, kteří v Enterprise pracují, nebo lidé, kteří Enterprise znají, nebudou tento objekt vnímat jako běžnou kancelářskou ‚budovu‘, ale i jako dům, který má ambice inspirovat a přinášet kulturní zážitky do běžného denního života,“ doplnil Tomáš Velemínský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.