Pražští podnikatelé mohou získat až 200 000 korun na inovace

07.07.2013 11:03

Posledních 12 dnů mají podnikatelé působící v hlavním městě na to, aby se přihlásili do projektu Inovační vouchery. Na svůj inovační projekt můžou jeho prostřednictvím získat dotaci až 200 000 korun.

Pražští podnikatelé mohou získat až 200 000 korun na inovace
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 3

Nejpozději do 15. července mohou pražští podnikatelé přihlásit svůj inovativní nápad do prvního ročníku projektu Inovační vouchery, který na konci května spustilo hlavní město Praha. Pokud se svou žádostí uspějí, získají dotaci v hodnotě až 200 000 korun na nákup služeb od vědecko-výzkumných institucí se sídlem v Praze (jejich seznam najdete zde). Nový projekt podle jeho organizátorů umožní firmám soustředit se na byznys, zatímco výzkumníci dodají znalosti potřebné pro inovace.
 
„Se zájmem o inovační vouchery ze strany poskytovatelů služeb i podnikatelské veřejnosti jsem spokojená. Už dnes je jasné, že se projekt stane významným přínosem pro propojení vědy a soukromého sektoru,“ uvedla už dříve radní hl. m. Prahy pro informatiku Eva Vorlíčková.
 
Prostřednictvím voucherů mohou podnikatelé zažádat o zpětné financování projektů, které spočívají v inovaci produktu či služby. Samotný voucher může pokrýt maximálně 75 % výdajů na financování inovačního projektu (nejvýše 200 000 Kč), zbytek musí žadatel o dotaci hradit z vlastních prostředků. Žádosti je možné podávat do 15. července na internetové adrese www.akcelerace-praha.cz, kde je pro tyto účely vytvořena jednoduchá on-line žádost.
 
Další informace jak o projektu Inovační vouchery, tak o podpoře podnikání na území metropole najdete na www.akcelerace-praha.cz nebo na adrese: Kontaktní centrum pro podnikatele, Opletalova 929/22, Nové Město, Praha 1, 110 00, tel.: 606 761 106, e-mail: akcelerace@rprg.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…