Přerov: Centrum města je pod dohledem, Masarykovo náměstí snímá kamera

23.06.2023 10:23 | Tisková zpráva

Jako na dlani mají návštěvníci webových stránek města přerovské Masarykovo náměstí, a to díky kameře, která byla nainstalována na Městský dům. Diváci tak mají možnost vidět, co se v centru města aktuálně děje – a v příštím roce budou moct on-line pozorovat i přestavbu budovy bývalého Emosu na magistrát.

Přerov: Centrum města je pod dohledem, Masarykovo náměstí snímá kamera
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„A právě s rekonstrukcí této budovy kamera souvisí. Na Emosu totiž byla v minulosti umístěna kamera, která snímala náměstí – provozovala ji soukromá společnost a přímý přenos z centra lidé sledovali na jejích stránkách. Při přípravě objektu na rekonstrukci muselo být „oko“ odstraněno a lidé nás žádali, ať on-line přenos zajistíme. Rozhodli jsme se vyhovět,“ uvedl náměstek přerovského primátora Miloslav Dohnal.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21930 lidí

Kamera stála včetně instalačních prací bezmála 34 tisíc korun, měsíčně bude město platit za údržbu, servis a dohled 900 korun. „Jedná se o venkovní panoramatickou IP kameru, která je vybavena bílým LED světlem pro dosvit do 40 metrů – a díky integrované funkci Full-color poskytuje barevný obraz i v horších světelných podmínkách,“ informovala Jitka Kučerová z přerovského magistrátu.

Město provozuje od roku 2019 i přehledové kamery z frekventovaných komunikací, které jsou rovněž dostupné na webu města. „Kamery ukazují řidičům aktuální dopravní situaci. Než usednou do svých aut, mohou se podívat, kde jsou vozovky „zasekané“ a kde průjezdné. A podle toho také volit trasu jízdy,“ připomněl náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil.

Dvě kamery jsou v Komenského ulici, dvě na Velké Dlážce, jedna v ulici 9. května a jedna v ulici Velké Novosady.

Záběry kamery můžete sledovat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

7:37 Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

Česká národní banka vydala zlatou minci v nominální hodnotě 5000 korun s motivy historického jádra O…