Přerov: Cyklobus Bečva může příští rok rozšířit trasu. Chcete na Bouzov, nebo do Moravského Berouna?

21.11.2017 12:16

když cyklistická sezóna skončila, už teď se provozovatelé Cyklobusu Bečva připravují na tu nadcházející. Prostřednictvím dotazníku oslovují cyklisty a ptají se jich, jakou trasu by v roce 2018 a 2019 rádi projížděli.

Přerov: Cyklobus Bečva může příští rok rozšířit trasu. Chcete na Bouzov, nebo do Moravského Berouna?
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Trasa cyklobusu, který startoval v Přerově a končil na Bumbálce, se příznivcům kol tak trochu „omrzela“. Přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík potvrdil, že zatímco v prvních letech si lidé cyklobus rezervovali s předstihem, letošní ročník byl i kvůli počasí slabší.

„Chápeme, že lidé nechtějí jezdit pořád stejnou trasu a mají zájem navštívit i jiná místa. Dosud linka svážela cykloturisty na trase Přerov – Lipník – Valašské Meziříčí – Rožnov – Bílá, Bumbálka. Ke stávající trase na Bumbálku by proto měla nově přibýt trasa na Bouzov nebo do Moravského Berouna,“ řekl Jiří Janalík.

Trasu vyberou občané

Podle něj by změna spočívala v tom, že by o sobotách jezdila linka svou standardní trasu na Bumbálku, v neděli by pak vyjela na jednu z nově navržených tras. A o jejím výběru mohou rozhodnout právě občané v anketě, která je do konce listopadu zveřejněna na webových stránkách města Přerova, a to v sekci Rozvoj města – Cyklistická doprava – Aktuality - Cyklodoprava. „Předpokládáme rovněž, že oproti loňsku bude jezdit linka pouze v červenci a srpnu, a to o sobotách, nedělích a státních svátcích. V toto období byl totiž o cyklobus vždy největší zájem,“ doplnil Roman Chlapek z Městského úřadu v Lipníku nad Bečvou.

Cyklobus, který vezl cyklisty z Hané až do Beskyd – a ti pak v sedle kola sjížděli podél řeky Bečvy dolů - doznal už několik změn. V průběhu pěti let se pro velký zájem rozšířil i mimo prázdninové termíny a jezdil i ve více dnech. Po prvních zkušenostech se rovněž rozšířilo místo pro kola v přívěsném vozíku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…