Přerov: Děti se mohou v pondělí vrátit zpět do školky U Tenisu

23.09.2018 8:37

Devadesát šest dětí z mateřské školy U Tenisu, které se musely na začátku září stěhovat ze své mateřinky kvůli trhlinám ve zdi, budou už v pondělí 24. září zpět ve svém zařízení.

Přerov: Děti se mohou v pondělí vrátit zpět do školky U Tenisu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Statik konstatoval, že současný stav budovy umožňuje obnovení provozu. „Praskliny na stěnách budovy, vzniklé sesycháním podloží, byly odstraněny odbornou firmou – a to injektáží a sanací,“ řekl Petr Hrbek z přerovského magistrátu.

Děti po dobu dvanácti dnů docházely do blízkých základních škol U Tenisu a Želatovská, kam byla přemístěna i část nábytku a hraček z jejich mateřinky. O víkendu proto pracovníci magistrátu zajistí zpětné přemístění, aby už v pondělí byly děti „ve svém“.

Radní města navíc ve čtvrtek 20. září souhlasili s tím, aby rodiče dětí z mateřské školy U Tenisu – stejně jako rodiče žáků ze dvou oddělení družin dvou základních škol – nemuseli za měsíc září platit za předškolní a zájmové vzdělávaní. Tímto chtějí kompenzovat rodičům i dětem dočasné nepohodlí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…