Přerov: Dobrovolní hasiči trénovali záchranu ze silně zakouřených prostor

23.09.2017 10:44

Dobrovolní hasiči z Přerova se s hasiči z místní části Újezdec účastnili společného taktického cvičení. Námětem společné akce byl požár ve výrobním areálu stolárny v Horní Moštěnici.

Přerov: Dobrovolní hasiči trénovali záchranu ze silně zakouřených prostor
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Obě jednotky se dopravily na místo simulované události a začaly s hasebními a záchrannými pracemi. V první řadě bylo nutné se postarat o dvě ženy, které před požárem utekly ven a zavolaly pomoc. Obě ženy byly v šoku a zraněné, proto jim byla poskytnuta první pomoc. Průzkumná skupina se vybavila dýchacími přístroji, které ochraňují zdraví před vdechováním výparů a chemikálií i při reálných zásazích. Během zásahu a průzkumu uvnitř objektu tříčlenná skupina objevila figuranta v bezvědomí, kterého vynesla ven k ošetření.

Pro hasiče z Újezdce bylo toto cvičení nevšedním zážitkem a zkušeností. Přerovští dobrovolní hasiči ročně absolvují několik takovýchto výcviků a desítky reálných poplachů, ale i pro ně bylo připraveno „překvapení“. Členové jednotky, kteří se pohybovali v objektu a hledali zraněné osoby, měli masky dýchacích přístrojů překryty speciální fólií, která simulovala silně zakouřený prostor. Proto i přes rozsvícená světla šli hasiči při zemi a pomocí rukou zkoumali potencionálně nebezpečný terén.

Celá akce trvala asi 45 minut a hasiči si vyzkoušeli záchranu osob ze silně zakouřených prostor, vč. uhašení a odvětrání těchto prostor. Všechny nacvičené techniky potom zúročí při řešení skutečných mimořádných událostí.

Videoukázky z taktického cvičení najdete ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…