Přerov: Euroklíče čekají na nové majitele. Zbývá jich rozdat přes šedesát

29.05.2017 20:40

Dvaašedesát posledních euroklíčů nabízejí úředníci z oddělení sociálních věcí a zdravotnictví přerovského magistrátu.

Přerov: Euroklíče čekají na nové majitele. Zbývá jich rozdat přes šedesát
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Ti už předali lidem 273 speciálních klíčů, část jich ale ještě vydat zbývá. Euroklíče slouží postiženým a nemocným k tomu, aby mohli kdykoliv a důstojně navštívit veřejné toalety.

„Speciální klíč může zdarma získat každý občan s tělesným postižením, který je držitelem průkazu TP, ZTP, ZTP/P, diabetik, stomik, onkologický pacient a nově na něj mají nárok u osoby s diagnostikovanou Crohnovou chorobou a zánětlivými střevními onemocněními,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil, který má na starosti sociální oblast.

Podotkl, že systém využití je jednoduchý - stačí vložit univerzální euroklíč do zámku a otevřít si WC. „Konkrétně v Přerově mají hendikepovaní lidé možnost navštívit toalety na zimním stadionu, k dispozici jim jsou sociální zařízení v plaveckém areálu a na autobusovém nádraží. Celostátně pak mají možnost s tímto klíčem využít toalety na různých čerpacích stanicích a také v některých velkých hypermarketech,“ doplnila Jana Kupková z přerovského magistrátu, která euroklíče lidem vydává. Zájemci ji najdou na adrese Smetanova 7, ve dveřích číslo 11.

Tuto službu určitě ocení i lidé, kteří se chystají cestovat do zahraničí, kde jsou rovněž budovy osazeny eurozámky. Jedná se totiž o mezinárodní projekt, který efektivně pomáhá lidem už skoro třicet let. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…