Přerov: Palackého ulicí se bude jezdit v obou směrech. Od srpna

26.07.2017 7:36

Jedna z páteřních ulic Přerova – Palackého ulice – bude od 1. srpna zobousměrněna. „Zatím se jedná o dočasnou úpravu, povolení máme pouze na jeden rok. Po zkušebním provozu situaci vyhodnotíme a uvidíme, jak dál,“ řekl přerovský primátor Vladimír Puchalský. Každopádně už tento týden začnou pracovníci osazovat silnice značkami, které povolí jízdu vozidlům v obou směrech.

Přerov: Palackého ulicí se bude jezdit v obou směrech. Od srpna
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

O tom, že by tu měla jezdit auta obousměrně, se mluví už od devadesátých let minulého století. Proti záměru ale opakovaně vystupovali lidé, žijící v blízkých panelácích, kteří se obávali především zvýšené hlučnosti. Při loňské opravě komunikace, která prošla i rozšířením, byl proto na vozovku položen takzvaný tichý asfalt, který tlumí hluk z aut.

„Od zobousměrnění si mimo jiné slibujeme i to, že se odlehčí Kratochvílově ulici. Ta je v havarijním stavu a podle provedené diagnostiky se na ní vyskytují trvalé deformace povrchu, které přesahují povolené odchylky,“ informoval primátor Puchalský. Kratochvílově ulici se „uleví“ především poté, co přestane být hlavní trasou pro autobusy, které mají svou zastávku přímo před Městským domem. Těžké vozy městské hromadné dopravy totiž tuto vozovku významně poničily. „Způsobily nerovnosti, které zabraňují řádnému odvodnění. Vyskytují se na ní velké propady a při deštích nedochází k přirozenému odtoku vody do kanalizačního potrubí. Povrchová voda zůstává stát v tělese vozovky, a to - spolu s průjezdy těžkých autobusů, ale i osobní dopravy - vede k urychlení degradace,“ doplnil primátorův náměstek Petr Měřínský. Připomněl i to, že se Kratochvílova ulice bude v roce 2018 rekonstruovat – a i z tohoto důvodu je nezbytné přesunout autobusovou dopravu z ulice Kratochvílovy do ulice Palackého. „Od úterý 1. srpna  se změní rovněž místo autobusové zastávky. Zastávka u Městského domu bude zrušena - a přesune se na Palackého ulici, konkrétně před Koner bar,“ zdůraznil Alexandr Salaba z přerovského magistrátu.

Řidiči se budou muset popasovat ještě i s dopravní komplikací, která se dotkne Palackého ulice, ale nesouvisí se zobousměrněním. Ve dnech 29. a 30. července totiž dojde k úplné uzavírce křižovatky Palackého a Komenského ulice – a to z důvodu plánované rekonstrukce vodovodu.  „Nebude umožněn vjezd a výjezd z ulice Palackého. Provoz v ulici Komenského zůstane zachován. Dodavatelská firma v těchto dvou dnech překope Palackou ulici a položí zpět tichý asfalt,“ uvedl Alexandr Salaba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…