Přerov: Zástupci města představili Programové prohlášení rady

16.01.2023 10:11 | Tisková zpráva

Programové prohlášení Rady města Přerova představili novinářům zástupci Hnutí ANO 2011, sdružení Pomáháme městu – ODS a nezávislé osobnosti města a volební koalice KDU-ČSL.

Přerov: Zástupci města představili Programové prohlášení rady
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Je rozděleno do deseti oblastí: Strategie a rozvoje; Hospodaření; Dopravy; Správy majetku, Bydlení, Životního prostředí; Veřejného pořádku a městské policie; Sociálních služeb a zdravotní péče; Vzdělání a školství; Sportu, kultury a volného času.

Autoři prohlášení, které je platné pro léta 2022 až 2026, se shodli, že je nejdůležitější, aby se městu podařilo udržet zdravé finance a energie na přijatelné výši, přichystat se na problematiku nakládání s odpady – a realizovat připravené investice. V plánu je například rekonstrukce zanedbané budovy na adrese TGM 16, kde má vzniknout nové sídlo magistrátu. Počítá se s opravou smuteční síně na hřbitově, v areálu by měla být vybudována rovněž retenční nádrž, která by zachycovala dešťovou vodu.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17838 lidí

Letos se bude vyměňovat bazénová vana v krytém plaveckém areálu, chystá se oprava učeben a kabinetů v pěti základních školách a rekonstrukce školních hřišť. Otevřeno bude Inovační centrum v Blažkově domě, které by mělo být přínosem nejen pro podnikatele, ale také školy. Radní se shodli i na tom, že budou pokračovat ve snaze najít developera, který by se ujal rekonstrukce Strojaře na bytové jednotky. V plánu jsou i opravy bytového fondu, chodníků a silnic – a také výsadba, která by udělala Přerov zelenějším městem.

Do konce roku 2026 by měl být Přerov bohatší o tisícovku stromů. Město by chtělo seniorům zdarma pořídit hlásiče požárů a zajistit dostupnost nedostatkových zubařů poskytnutím stipendií budoucím stomatologům. Rozšiřovat se má kamerový systém a novinkou by mělo být pořízení smart kamer, které jsou schopny v ulicích zachytit konfliktní jednání. Radní se zavázali také k výstavbě multifunkčního amfiteátru, který by měl ideálně vzniknout v jedné z okrajových částí Michalova, kde by se mohlo například roztáhnout plátno pro letní kino nebo postavit pódium pro koncerty pod širou oblohou.

To jen stručný výčet plánovaných aktivit – Programové prohlášení v plném znění přinášíme níže.

Programové prohlášení Rady města Přerova 2022 - 2026 najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…